Bøger om ledelse

Black box thinking – den overraskende sandhed om succes

Det er lidt af en kliché, at man skal lære af sine fejl, men denne bog afslører, hvordan fejl kan bruges som den stærkeste læringsmetode, menneskeheden kender til. Få et arsenal af teknikker, som anvendes af nogle af verdens mest innovative organisationer.

Hvad enten det handler om udvikling af et nyt produkt, perfektionering af et talent eller blot ønsket om at træffe den rette beslutning, så er Black Box-tænkere ikke bange for at konfrontere deres egne fejltagelser. Faktisk ser Black Box-tænkere netop fejl som den bedste læringsvej. Frem for at fornægte fejltagelser, skyde skylden på andre eller forsøge at spinne sig ud af problemerne, så efterforsker de deres egne fejl som led i en fremtidig successtrategi.

Hånden på hjertet, hvor mange af os kan sige, at vi har så sundt et forhold til vores fejltagelser?

Det er lidt af en kliché, at man skal lære af sine fejl, men denne bog afslører den stærkeste læringsmetode, som menneskeheden kender til, og hele det arsenal af teknikker, som anvendes af nogle af verdens mest innovative organisationer. Den afslører også faren ved at undlade at lære af sine fejl – hundredtusindvis af patienter dør årligt som følge af fejl, fordi sundhedsvæsnet lider af en kronisk evne til at undlade at anvende Black Box-tænkning. Ved hjælp af fængslende cases, eksklusive interviews og særdeles konkrete pointer forklarer Matthew Syed – den prisvindende forfatter til bestselleren Bounce – hvordan vi alle kan blive bedre Black Box-tænkere.

Matthew Syed er en kendt klummeskribent og journalist på The Times. Han skriver features til BBC Newsnight og dukker jævnligt op på CNN International and World Service TV. Efter sin eksamen fra Oxford University med en prisvindende topkarakter i Politik, Filosofi og Økonomi, blev Matthew engelsk mester i bordtennis i næsten et årti, tre gange vinder af Common Wealth-mesterskabet og to gange deltager for England i ved olympiaden. Matthew Syeds første bog, Bounce: The Myth of Talent and the Power of Practice, var blandt favoritterne til William Hill Sports Book of the Year og blev en bestseller i England.

ForfatterMatthew Syed
ForlagTurbine
År2016
Sider344
Pris300 kr
ISBN978-87-406-1162-5

Andre læser også