Roskilde Festival

Roskilde Festival kan den kun lade sig gøre, fordi en tredjedel af gæsterne er frivillige hjælpere. At få så mange frivillige - fra toiletrengørere til burgervendere -til at arbejde i samme retning er noget af en ledelsesbedrift.

Roskilde Festival - Ledelse af frivillige, Den danske ledelseskanon 9

Den første festival ved Roskilde hed Sound Festival, var arrangeret af et par drenge fra gymnasiet, der ville lave en dansk version af Woodstock. Der kom 10.000 gæste både betalende og gratister og alt var kaos. Forskellen mellem den første festival i Roskilde og den moderne veldrevne musikinstitution er slående. Det er en rejse i organisationstalent og involvering af frivillige musikinteresserede.

Roskilde Festival er i dag et brand, der når langt ud over Danmarks grænser. Uanset hvor veldrevet festivalen er i dag kan den stadig kun lade sig gøre, fordi en tredjedel af gæsterne er frivillige hjælpere inden for stort set alle områder. At få så mange frivillige - fra toiletrengørere til burgervendere - til at arbejde i samme retning er noget af en ledelsesbedrift.

Bogen er en del af Den danske ledelseskanon.

Forfatter Ib Konrad Jensen
Forlag Gyldendal Business
År 2014
Sider 156
Pris 200 kr.
ISBN 9788702107234
Køb bogen hos forlaget her