Bøger om ledelse

Coaching og konflikthåndtering

Konflikter er et vilkår. De kan skabe udvikling og dynamik, og de kan dræne medarbejderne og organisationen for energi. Læs, hvordan du som leder udløser konflikter potentiale.

– Lær at håndtere konflikter og bruge dem konstruktivt.

Enhver arbejdsplads har konflikter dagligt. Det er et vilkår, der skaber dynamik på arbejdspladsen, men skillelinjen for hvornår konflikter skaber udvikling, og hvornår de dræner medarbejderne og organisationen for energi er hårfin.

Manglende konflikthåndtering kan være med til at skade organisationens performance. Som leder skal man kunne sikre en hensigtsmæssig adfærd over for konflikter i organisationen, så konfliktens potentiale udløses i stedet for at blive en hindring for optimering af den daglige drift og målsætninger.

Dette er en bog om konflikthåndtering, hvor coaching er et af de udviklingsværktøjer, som kan give lederkompetencer på organisations-, team- og individuelt niveau.

Bogen behandler og gennemgår en række af de mekanismer og redskaber, der kan bruges af ledere og medarbejdere for at sikre, samarbejdet i organisationen undgår at blive hindret af ikke-konstruktive konflikter. Coaching i denne bog skal udelukkende forstås som et værktøj og derfor tages der ikke stilling til de teoretiske tilgange til coaching.

Coaching og konflikthåndtering er skrevet til akademifaget af sammen navn, men kan med fordel anvendes på uddannelser og kurser, hvor konflikter på arbejdspladsen er et tema.

Om forfatterne

Pia Lindkvist Knærkegaard har arbejdet i både den private og offentlige sektor og er partner i UCN, act2learn Ledelse og HR, som er en del af professionshøjskolen University College Nordjylland, hvor hun beskæftiger sig med ledelse, strategi og organisationsudvikling.

Gry Asnæs beskæftiger sig særligt med sparring af ledere, organisationsudvikling og juridiske problemstillinger i restaurant- og hotelbranchen.

ForfatterGry Asnæs og Pia Lindkvist Knærkegaard
ForlagHans Reitzels Forlag
År2014
Sider301
Pris325 kr
ISBN9788741258546

Andre læser også