Bøger om ledelse

Dansen om Danisco

Her er hele historien om rekordsalget af Danisco: Om den højspændte magtkamp mellem aktionærer og bejleren Dupont og om de danske regler for overtagelsestilbud af virksomheder, som har fået hård kritik og et efterspil hos Finanstilsynet.

Natten til den 10. januar 2011 var det danske industriklenodie Danisco tophistorie på Wall Street Journals netavis: Den amerikanske megakoncern Dupont ville købe den danske enzym- og ingrediensvirksomhed for over 30 mia. kr. En gigantisk virksomhedshandel, også set med udenlandske briller. Daniscos bestyrelse anbefalede aktionærerne at tage imod tilbuddet, men i stedet startede en nervepirrende magtkamp mellem aktionærer og bejler.

Dette er historien om de hemmelige møder mellem magtfulde, danske og internationale investorer med skjulte dagsordener, der afgjorde Daniscos fremtid. Det er historien om mangelfuld dansk lovgivning. Det er også beretningen om en bemærkelsesværdig transformation af en gammel, dansk virksomhed. Og så er det fortællingen om Tom Knutzen. I bogen løftes sløret for hans tanker før, under og efter Danmarkshistoriens største industrielle virksomhedssalg.ForfatterJesper Kongskov
ForlagGyldendal Business
År2012
Sider250
Pris300 kr
ISBN9788702121759

Andre læser også