Bøger om ledelse

Den nye leder

Som ny leder mødes man fra første dag på jobbet af krav, udfordringer og forventninger. Denne bog er tænkt som enpraktisk og letlæst håndsrækning til den nye leder.

Som ny leder mødes man fra første dag på jobbet af krav og forventninger. Hverdagen er fuld af udfordringer, og såvel den internt som den eksternt rekrutterede leder kan have brug for en håndsrækning. Denne bog er sådan en håndsrækning.

Den er praktisk, den er letlæst, og den er ikke blot en vigtig værktøjskasse for den nye leder, men et helt redskabsskur.

Bogen sætter ord på, hvordan magt og ledelse hænger sammen. Den har fokus på lederens kommunikation, den giver redskaber til konflikthåndtering og tager fat i de specifikke problemstillinger, som møder den, der ikke har titel af leder, men som alligevel udfører opgaver, der indbefatter ledelse af andre mennesker.

Den leder, der bliver chef for sine tidligere kolleger får særlig opmærksomhed, ligesom stresshåndtering og lederens behov og muligheder for at få støtte tages under behandling.

Dagens nye ledere bliver ofte chefer for en mangfoldighed af medarbejdere – fra “de digitale indfødte” til dem, der foretrækker en anden tilgang. Den udfordring får sit eget kapitel.

Om forfatterne

Lis Vibeke Kristensen er uddannet dramaturg og har lang ledelseserfaring som teaterchef i Danmark og Sverige.

Anne-Marie Thalund har mange års ledererfaring fra statsadministrationen, bl.a. som personalechef. Hun har arbejdet som selvstændig organisationskonsulent siden 2005 og arbejder med organisations- og ledelsesudvikling, stress, coaching og ligeværdig dialog.

ForfatterLis Vibeke Kristensen og Anne-Marie Thalund
ForlagDjøf Forlag
År2016
Sider192
Pris275 kr
ISBN9788757436181

Andre læser også