Bøger om ledelse

Det begynder og slutter med ledelse

Det er ikke nok at gribe til de rigtige ledelsesværktøjer og bringe dem i spil. Lederskab skal også mestres. Fortællinger fra praksis kan bidrage til, at ledere i stigende omfang får lyst og vilje til at udvikle og skabe god ledelse.

Lederskab har en afgørende betydning for resultaterne i enhver virksomhed. Forretningsresultater eller bundlinjeresultater påvirkes direkte af ledelsens indsats. Den offentlige sektor er ingen undtagelse. Som denne bog beskriver, handler god ledelse om at skabe resultater og trivsel samtidig. To størrelser der er hinandens forudsætninger og ikke modsætninger. Når lederskab håndteres på en ordentlig måde, lykkes god ledelse.

Teorier er der nok af. Her er det især praksis for god ledelse, der er i fokus, solidt forankret i ledelsesteorierne.

Det er ikke nok at gribe til de rigtige ledelsesværktøjer og bringe dem i spil. Lederskab skal også mestres. Det kræver selvfølgelig talent. Men vigtigst er en erkendelse af, at dygtigt lederskab et langt stykke kan læres. Det er et spørgsmål om vilje. Vi tror også på, at personlig ledelse med vilje og ydmyghed er afgørende forudsætninger for dygtigt lederskab. Autenticitet, troværdighed og integritet er vigtige dyder, men vilje og ydmyghed er de vigtigste.

Preben Buchholt og Poul Erik Jensen tror på, at fortællinger fra praksis, fra hverdagens tummel på arbejdspladser med store udfordringer og stadige krav, kan bidrage til, at ledere i stigende omfang får lyst til og vilje til at udvikle og skabe god ledelse. Det er der brug for.

ForfatterPreben Buchholt og Poul Erik Jensen
ForlagPEJs Forlag
År2014
Sider246
Pris200 kr
ISBN978-87-997947-1-3

Andre læser også