Publikationer

Topledelse af digitale transformationer

Digitale transformationer

Digital transformation kræver, at toplederne bevæger sig ind på områder med store muligheder, som også rummer uvished og risici for at fejle. I denne publikation fra Væksthus for Ledelse får du ni konkrete råd og en række værktøjer til ledelse af digitale transformationer.

Den digitale transformation stiller offentlige topledere over for nye udfordringer. Digitale transformationer indebærer, at toplederne må bevæge sig ind på områder med store muligheder, men som samtidig kan have mange ubekendte og indeholde risici for at fejle. De må bedrive ledelse af ’det emergerende’.

Publikationen her sætter fokus på, hvad din særlige rolle som topleder i de digitale transformationsprocesser er og giver dig nye perspektiver på, idéer til og viden om, hvordan du kan håndtere udfordringen.

Ledelse af digital transformation er vanskeligt og forbundet med mange ubekendte, men det er stadig ledelse, ikke primært en IT-teknisk disciplin. Din vigtigste rolle som topleder er derfor som altid at sikre de bedst mulige løsninger for borgerne i en effektivt drevet organisation. Det ændrer hverken digitalisering, ny teknologi eller coronakrise ved. 

Væksthus for Ledelse har formuleret ni konkrete råd til din digitale transformation som topleder, når den nye hverdag indfinder sig på den anden side af coronakrisen. De er formidlet i denne publikation og opsummerer de vigtigste erfaringer og anbefalinger, topledere undervejs har givet til hinanden. Rådene er suppleret med modeller og cases baseret på topledernes egne erfaringer.

Video: Introduktion til publikationen

Publikationen henvender sig primært til kommunale og regionale topledere. Men er også relevant for andre, der arbejder, hvor den strategiske retning sættes, og organisationens tekniske og kulturelle kapacitet afstemmes.

Hent pdf-fil med de 21 modeller, som indgår i publikationen her

Om publikationen

Væksthus for Ledelse har inviteret topledere fra kommuner og regioner til en række strategiske netværk, som danner baggrunden for publikationen. Målet var at finde svar på, hvordan offentlige topledere skal lede digitale transformationer. Deltagerne i de strategiske netværk er:

  • Christine Brochdorf, kommunaldirektør, Egedal Kommune
  • Frank E. Andersen, kommunaldirektør, Slagelse Kommune
  • Jens Peter Hegelund, kommunaldirektør, Ringkøbing-Skjern Kommune
  • Jesper Hosbond, tidl. kommunaldirektør, Syddjurs Kommune
  • Jesper Zwisler, kommunaldirektør, Herlev Kommune
  • Lars Svenningsen, kommunaldirektør, Nyborg Kommune
  • Pernille Halberg Salamon, kommunaldirektør, Hørsholm Kommune
  • Stine Johansen, kommunaldirektør, Helsingør Kommune
  • Svend Særkjær, regionsdirektør, Region Hovedstaden
  • Søren S. Kjær, kommunaldirektør, Sorø Kommune

Andre læser også