Bøger om ledelse

Dine skjulte styrker

Som mennesker har vi en tilbøjelighed til at fokusere på ekstremerne, det vi er rigtige gode eller rigtig dårlige til. Udviklingspotentialet ligger i de 70 procent af vores færdigheder, som vi ikke rigtig giver opmærksomhed.

– Udviklingspotentialet mellem dine naturlige styrker og svagheder

Bøger som StrengthsFinder 2.0 af Tom Rath har hjulpet ledere til at finde deres styrker. Men hvad skal vi gøre med styrkerne? Vores udviklingspotentiale ligger i de 70 procent af vores færdigheder, som vi ikke rigtig giver opmærksomhed. Mange erfarne og vordende ledere koncentrerer sig ofte om at forbedre deres naturlige styrker (de øverste 20 procent af deres færdigheder) eller få bugt med deres svagheder (de nederste 10 procent). Som mennesker har vi en tilbøjelighed til at fokusere på ekstremerne. Enten koger vi alt ned til, hvad vi ikke er gode til, og forsøger at korrigere det, eller også trækker vi på det, der falder os naturligt, og læner os op ad vores naturlige styrker.

Milo og Thuy Sindell forklarer, at vi bruger for meget energi på at blive bedre til det, vi har svært ved, og at det tager for lang tid i forhold til, hvad vi får ud af det. Der er ingen gevinst forbundet dermed. Vi skal hverken fokusere på vores svagheder eller vores naturlige styrker. Vi skal give opmærksomhed til vores skjulte styrker, der er de 70 procent af vores underudviklede færdigheder i midten, som hverken falder os helt naturlige eller som vi er dårlige til. Det er her, vores udviklingspotentiale ligger.

Effektive ledere udvikler sig og vokser gennem hele deres karriere, hvorimod dårlige ledere hænger fast i et mønster, hvor de er blevet så afhængige af deres styrker, at det giver bagslag, fordi de ikke udvikler sig i takt med omgivelserne. Det er svært for ledere at ramme balancen mellem de evner, der fører til avancement, og den omstillingsparathed, der skal til for at udvikle nye evner. Talent, viden og færdigheder i forening er vores naturlige talenter, og når de helt naturligt kommer i spil, er der tale om en naturlig styrke. En bevidsthed herom er af afgørende betydning for at kunne finde det rette job eller den rette karrierevej. Vores skjulte styrker kommer i spil, når vi skal udvikle vores karriere. Ved at identificere vores udviklingspotentiale kan vi bane vej for en vækstorienteret tankegang, se vores læringsmuligheder og udvikle os fagligt. Det handler om at bruge og udvikle de rette færdigheder på det helt rigtige tidspunkt.

Første del af bogen præsenterer konceptet bag de skjulte styrker og beskriver, hvordan det enorme potentiale i vores midterste færdigheder kan fungere som en kilde til konstant vækst.

Anden del er en vejledning til at vurdere og blive bekendt med vores skjulte styrker, vores naturlige styrker og vores svagheder.

Sidste del indeholder en køreplan og link til en gratis online test, der kan bidrage til at afgøre, hvilke af vores skjulte styrker der bedst støtter os i at nå vores mål. Der er tale om en dokumenteret metode til livslang læring og faglig udvikling for både nuværende og fremtidige ledere.

Bogen henvender sig til erfarne og kommende ledere, som er interesserede i at få indsigt i deres udviklingspotentiale.

Oversat fra engelsk af Christoffer Østergaard.

ForfatterThuy Sindell, Milo Sindell
ForlagDansk psykologisk forlag
År2016
Sider104
Pris199 kr
ISBN978-87-7158-353-3

Andre læser også