Bøger om ledelse

Distance i arbejdslivet

For mange mennesker er hjemmet i dag blevet en vigtig arbejdsplads. Peter Holdt Christensen undersøger konsekvenserne, såsom øget fleksibilitet og færre afbrydelser, men også oplevelse af isolation eller at den ansatte bliver overset ved forfremmelser.

Mange arbejdspladser giver i dag de ansatte mulighed for at arbejde hjemmefra i perioder. Hvilke muligheder og udfordringer rummer dette distancearbejde?

Peter Holdt Christensen fokuserer på, hvordan arbejdsformen på den ene side kan give en række fordele, såsom øget fleksibilitet og færre afbrydelser, men på den anden side kan medføre en række ulemper, i form af fx oplevelse af isolation eller at den ansatte bliver overset ved forfremmelser.

I bogens første del redegør han for udviklingen af distancearbejde og for, hvordan kommunikation, motivation og koordination af arbejdsopgaver kan udfordres af, at man arbejder på afstand af hinanden. I anden del diskuterer han, hvordan især tre temaer autonomi, relationer og synlighed har betydning for distancearbejde, og hvordan ledere og medarbejdere kan være opmærksomme på de tre temaer for bedst muligt at understøtte denne arbejdsform.

Bogen giver et tiltrængt forskningsbaseret indblik i distancearbejde. Den er skrevet til kurser i HRM, ledelse og organisation og kan også læses af ledere og HR-medarbejdere, som ønsker en bedre forståelse af dette felt.

ForfatterPeter Holdt Christensen
ForlagSamfundslitteratur
År2015
Sider127
Pris179 kr
ISBN9788759317617

Andre læser også