Bøger om ledelse

En vej til effektivt demokrati – Konstitutionelt demokrati

Denne bog giver en meget indsigtsfulde og praktisk anvisninger på hvordan man udvikler en demokratisk ledelsesadfærd. Bogen henvender sig specielt til praktikkere som arbejde med mennesker, enten i grupper, organisationer eller som ledere.

Denne bog giver en meget indsigtsfulde og praktisk anvisninger på hvordan man udvikler en demokratisk ledelsesadfærd. Bogen henvender sig specielt til praktikkere som arbejde med mennesker, enten i grupper, organisationer eller som ledere.

Nils Bech er orlogskaptajn og tidligere tilknyttet Forsvarets Center for Lederskab, hvor han har udviklet konceptet bag ”En vej til et Effektivt Demokrati”. Nils Bech har desuden i mange år været tilknyttet Selskabet for Fremtidsforsknings og siddet i dets forretningsudvalg. 

I sin bog, En Vej til Effektivt Demokrati, indleder Nils Bech: ”Vi lever i et demokrati, men ER vi demokrater? Uden almen, demokratisk bevidsthed og adfærd er civilisationens lak papirtynd! Forsvarer den os mod snedig opportunisme og demagogi? Effektivt demokrati kræver demokratisk adfærd! Ledelse etablerer, opretholder og udvikler optimale vilkår for andres udfoldelse i det effektive demokrati!”

 Nils Bech skitserer en demokratisk metode, hvormed en gruppe kan håndtere en kaotisk overgangsfase mellem to harmoniske ligevægtstilstande – på demokratisk vis. 

 Bogens inddeling:

 Første del  14 temaer at reflektere over før rejsen mod et effektivt demokrati; det du nu ved

 Anden del En ekspedition ind i menneskers muligheder; det du kan

Tredje del  14 dialoger mellem bevarende og fornyende kræfter. Valg af vej til effektivt demokrati; det du vil Hvad du gør, er op til dig!

 Tillæg  Beslutninger og organisationsformer på vejen til et effektivt demokrati; ordforklaring.  

 Efter endt læsning og refleksion kan du stå med      1. En direkte vej til menneskers ressourcer     2. En generel og funktionel ledelsesdefinition      3. Målsætning af personlig udvikling      4. En vej til etiske værdier, vision, formål og mål      5. Balance i den ledelsesmæssige indsats       6. En enkel og effektiv beslutningsprocedure      7. En vej til udvikling af funktionel fejlkultur       8. En vej til driftens udviklingsspring      9. En overordnet definition på motivation      10. Klarhed over grænser for egen involvering      11. En vej til opbygning af ledelsesautoritet      12. En vej til managements og ledelses forening      13. Krav til personlig adfærd undervejs og ved målet      14. En vej til effektiv formidling af erfaring    

ForfatterNils Bech
ForlagSelskabet for Fremtidsforskning
År2020
ISBN 9788799313334

Andre læser også