Bøger om ledelse

Etik i offentlig ledelse

Denne bog giver redskaber og inspiration til alle, der arbejder med eller interesserer sig for offentlig ledelse, og som ønsker inspiration til arbejdet med etik i deres ledelsespraksis.

Nye vinde blæser i offentlig ledelse, og det betyder en række etiske udfordringer for den enkelte leder, der skal navigere i det spændingsfyldte felt.

Der sættes ofte lighedstegn mellem etik i ledelse og god ledelsespraksis, og de fleste offentlige ledere vil gerne betragtes som etiske. Men hvad vil det egentlig sige at handle etisk korrekt? Er det handlinger, der fremmer det gode for medarbejderne, for organisationen eller for borgerne? Hvilke midler kan man som leder benytte sig af i etikkens navn? Og hvem kan egentlig vurdere, hvornår noget er godt?

Etikken er fyldt med gråzoner, og for mange offentlige ledere er det etiske fundament, der ligger til grund for den enkeltes værdier og beslutninger, ikke særlig klart. Etik i offentlig ledelse viser, hvordan etikken kan blive mere synlig og målbar gennem ‘den etiske metode’ – et navigations- og analyseredskab med rødder i den vestlige verdens etiske tradition. Gennem praktiske dilemmaer, interview med ledere og nemme øvelser gives der redskaber til at forstå og træne den etiske metode. Herved kan man som offentlig leder øge bevidstheden om, hvordan man allerede bruger etikken i sin ledelsesstil, kommunikation, konflikthåndtering og strategiske beslutninger. Og ikke mindst hvordan man kan bruge etikken som afgørende sparringspartner i svære ledelsesmæssige dilemmaer i hverdagen.

Etik i offentlig ledelse henvender sig til alle, der arbejder med eller interesserer sig for offentlig ledelse, og som ønsker inspiration til arbejdet med etik i deres ledelsespraksis.

Om forfatterne

Christina Busk, ejer og stifter af Etikos. Hun er uddannet cand. theol. fra Aarhus Universitet suppleret med flere moduler i masteruddannelsen “Applied Ethics”, derudover en Christina uddannet proceskonsulent.

Mette Madsen, chefkonsulent i Etikos. Hun er uddannet cand. theol. fra Aarhus Universitet samt en socialkonstruktionistiske uddannelse for ledere og konsulenter hos Gitte Haslebo.

ForfatterMette Madsen og Christina Busk
ForlagDansk Psykologisk Forlag
År2014
Sider148
Pris248 kr
ISBN978-87-7706-872-0

Andre læser også