Bøger om ledelse

Fælder i organisationer

Udvikling og forandring, der lykkes, beror på systematisk og vedvarende refleksion over egen adfærd. Mange har bud på, hvordan man reflekterer over sin egen adfærd. Her får du metoder og modeller, der er solidt forankret i mange års forskning.

Det er såkaldte andenordensrefleksioner, der er nøglen til at forstå og bearbejde organisationers problemer – og det er gennem refleksionsarbejde, at den adfærd, der bremser eller besværliggør udvikling, kan sættes i spil og håndteres. Det er populært at tale om den reflekterende leder og at kunne forstå sig selv og sin lederrolle. Men det er ikke let i praksis, og mange har bud på, hvordan man reflekterer over sin egen adfærd. Argyris’ kendetegn er, at han baserer sin metode på modeller, der er solidt forankret i mange års forskning i ledelse og ledelsesudvikling. Udvikling og forandring, der lykkes, beror ifølge Argyris på denne systematiske og vedvarende refleksion over egen adfærd.

Bogen henvender sig til ledere og udviklingskonsulenter eller forandringsagenter – hvad enten det er interne aktører eller eksterne konsulenter – som arbejder med at lede og udvikle organisationer. Budskaberne er lige relevante, hvad enten det er de løbende forbedringer i det daglige eller større forandrings- og kulturændringsprojekter. Bogens temaer og pointer er spændende og perspektivrige for ledere i både den private og den offentlige sektor, og Argyris bidrager med et væld af illustrative eksempler på udfordringer, når der ledes, udvikles og forandres for organisationer.

Om forfatteren

Chris Argyris (1923-2013) er en af det sidste halve århundredes bedst kendte og mest respekterede forskere i organisationsstrukturer og -kulturer.

ForfatterChris Argyris
ForlagKlim
År2014
Sider184
Pris269 kr
ISBN9788779559134

Andre læser også