Bøger om ledelse

Faglig ledelse mellem kerneopgave og styring

I denne tankevækkende bog argumenterer Nicolaj Ejler for, at den offentlige sektor er overstyret. Vi kan kun afvikle den massive overstyring, hvis fagprofessionerne tager et større ansvar for at definere kvalitet og skaber mere systematisk refleksiv praksis.

I denne tankevækkende bog dissekerer Nicolaj Ejler styringen af de offentlige kerneopgaver: hvad den er, hvor den kommer fra, og hvorfor vi har den. Han argumenterer for, at den offentlige sektor er overstyret. Vi kan ikke styre kerneopgaven. Men vi kan kun afvikle den massive overstyring, hvis fagprofessionerne tager et større ansvar for at definere kvalitet og skaber mere systematisk refleksiv praksis.

Bogen anviser vejen til en ny styringsmodel med politikere, der styrer sig, og fagprofessionelle, der praktiserer vidensfunderede professionelle læringsfællesskaber.

Nicolaj Ejler er stifter af Ejler Impact ApS, som rådgiver offentlige ledere og organisationer om ledelse, strategi og styring. Han er uddannet cand.scient.adm. og er tidligere direktør i Rambøll Management Consulting. Han har været ansat i BUPL og har redigeret og medforfattet debatbøger og ledelsesbøger, fx Når måling giver mening og Uden for kategori – ledelse af videnintensive virksomheder.

ForfatterNicolaj Ejler
ForlagDjøf forlag
År2017
Sider242
Pris400 kr
ISBN9788757439991

Andre læser også