Bøger om ledelse

Fake it

I hverdagen derhjemme, på arbejdspladsen, i skolen, når du rejser, dater og shopper. Du bliver konstant overvåget og registreret online. Og du opdager det sjældent. Få her et lynkursus i digitalt selvforsvar i den komercielle kampzone.

Tænker du nogen sinde over, hvem der ved hvad om dig på nettet? At din færden på hjemmesider og brug af apps kan få konsekvenser for, om du kommer ind på den bedste uddannelse, får det gode job og modtager de bedste tilbud på alt fra rejser til forsikring?

I hverdagen derhjemme, på arbejdspladsen, i fitnesscentret, i skolen, når du rejser, dater, surfer porno og shopper. Du bliver konstant overvåget og registreret online. Og du opdager det sjældent. Når Google, Facebook, Twitter og co. gratis lader dig søge, e-maile og holde kontakt, er det alt andet end gratis. Du betaler med dine persondata – også kaldet nutidens olie. Virksomheder samler og videresælger informationer om dine interesser, smag, religion, alder, politiske overbevisning, helbred, seksuelle orientering, venner osv. De tjener milliarder på din identitet.

Fake it fortæller dig, hvordan du passer på din identitet og dit omdømme online. Hvem holder øje med dig, hvad der sker med dine personlige data, og hvilke værktøjer kan du bruge – fx slette cookies, browse anonymt og skjule dig bag pseudonym. Det er et lynkursus i digitalt selvforsvar i den kommercielle kampzone.

Om forfatterne:

Steffan Heuer er forfatter og journalist fra Columbia University i New York. Bosiddende i San Francisco som it-korrespondent for tyske og britiske medier.

Pernille Tranberg er forfatter og journalist fra Columbia University. Bosiddende i København, strategisk rådgiver i Berlingske Media og tidligere chefredaktør på TÆNK og journalist på Politiken.

ForfatterSteffan Heuer og Pernille Tranberg
ForlagBerlingske
År2012
Sider200
Pris150 kr
ISBN978-87-7108-999-8

Andre læser også