Bøger om ledelse

Farvel til lederskabet

Er ledere så uhyre vigtige, som vi går og tror? Professor Barbara Kellerman går bag om vores forestillinger om lederskab og dyrkelsen af lederen som solist og omdrejningspunkt for alle organisationens aktiviteter.

Er ledere så uhyre vigtige, som vi går og tror? Den amerikanske ledelsesekspert Barbara Kellerman går bag om vores forestillinger om lederskab og dyrkelsen af lederen som solist og omdrejningspunkt for alle organisationens aktiviteter.

Bogen fortæller to sideløbende historier. Den første handler om, hvordan lederskab og følgeskab har ændret sig over tid, særligt i de sidste 40 år. Den anden handler om den ekspansive vækst i markedet for lederudvikling, hvor der med et kritisk blik gives en vurdering af, om de mange ressourcer, der bruges på at udvikle ledere, rent faktisk er effektivt brugt.

Farvel til lederskabet er henvendt til både ledere og medarbejdere samt rådgivere, konsulenter og alle med interesse i ledelse. Bogen giver nye svar på, hvordan vi kan forholde os til ledelse i dag, og hvordan vi kan undervise og udvikle ledere ud fra alternative modeller.

Om forfatteren

Barbara Kellerman er professor i Public Leadership ved John F. Kennedy School of Government på Harvard University. Hun grundlagde og var daglig leder og forskningsleder af Center for Public Leadership på Kennedy School. I 2010 blev hun tildelt Wilbur M. McFeeley-prisen for sit pionerarbejde om lederskab og følgeskab. Farvel til lederskabet er hendes første bog på dansk.

ForfatterBarbara Kellerman
ForlagDansk Psykologisk Forlag
År2014
Sider248
Pris299 kr
ISBN978-87-7706-989-5

Andre læser også