Bøger om ledelse

Førstehjælp til fede arbejdspladser

– Strategisk sundhedsledelse

Hvor fed er din arbejdsplads? Medarbejdernes sundhed kan ses på bundlinjen. Ny bog gør sundhed til et forretningsstrategisk område.

Ifølge Charlotte Hjerl er det ret enkelt: Virksomheder med sunde medarbejdere skaber bedre resultater. Mennesker med et tårnhøjt BMI og et lavt kondital er generelt mindre produktive end dem, der er i god form.

Men forfatteren ved godt, at medarbejdersundhed er et tabu: Det opfattes typisk som et meget privat område, og hvorfor kommer sundhed overhovedet chefen ved?

”Det er på tide, vi får taget debatten. Rygning er afskaffet på danske arbejdspladser, men folk spiser stadig alt for meget wienerbrød og bevæger sig for lidt. Det koster sygedage, skader arbejdsglæden og hæmmer produktiviteten. Derfor er det et område, som både ledere og medarbejdere skal tage meget mere alvorligt”, siger Charlotte Hjerl.

Hun udgiver nu bogen Førstehjælp til fede arbejdspladser. Den giver konkrete råd til, hvordan den enkelte afdeling eller hele virksomheden kan arbejde strategisk og systematisk med sundhed. Bogens redskaber og aktiviteter skal skabe sundere og gladere medarbejdere, og det handler ikke kun om kost og bevægelse, men også om at skabe en bedre og mere sund atmosfære på virksomheden.

I sit arbejde med bogen har Charlotte Hjerl talt med ledere og medarbejdere fra bl.a. ABB, ATP og Nordea Asset Management. Det er nogle af de virksomheder, som er gået forrest i arbejdet med at sætte sundhed på dagsordenen.

”For mange ledere er det en overvindelse at skulle tage ansvar for medarbejdernes sundhed. Men erfaringerne viser, at det styrker arbejdspladsen og skaber øget tillid mellem ledelse og medarbejdere, netop fordi indsatserne bygger på respekt for den enkelte medarbejder og anerkender de personlige grænser”.

Om forfatteren

Charlotte Hjerl (f. 1967) er uddannet kropsterapeut og har siden 1993 beskæftiget sig med fedme og inaktivitet. Rådgiver i strategisk sundhedsledelse, foredragsholder og forfatter. Har siden 2001 arbejdet i private og offentlige virksomheder, hvor hun har coachet, udviklet og trænet ledere
og medarbejdere i sundhedsledelse.

ForfatterCharlotte Hjerl
ForlagGigraf Forlag
År2013
Sider198
Pris290 kr
ISBN978-87-995607-5-2

Andre læser også