Bøger om ledelse

Forskellig ledelse

Denne antologi introducerer forskelligheder i moderne ledelse og skildrer, hvordan man som leder kan gøre sig gældende i sammenhænge med høj grad af differens, tværgående fagligheder og metoder samt i forbindelse med udvikling af nye og anderledes tilgange.

Forskellig ledelse er et studie i begrebet »forskellighed«, dets nødvendige, tilfældige og mulige former i et ledelsesperspektiv.

Forskellig ledelse udforsker de produktive gennembrud og tærskler i den relationelt frembragte ledelsespraksis; ekstensiverer hvad det vil sige at ske og blive sket som ledelse, og i det hele taget hvordan og hvorvidt et forskelsproducerende beredskab og en ledelsesfunktionel begivenhedskapacitet kan udgøre de afvigende led og træk fra den altdominerende planlæggende realitet; den altopslugende normalisering og reproducerende ensretning som morgendagens ledelsesliv kan og måske endda bør overskride.

Det dobbelte spørgsmål i Forskellig ledelse er på den ene side, hvad skal der til for yderligere at få det afvigende, unormale og uregelmæssige til at ske, dvs. hvilke systemiske komponenter og relationelle funktioner kan generere tilstrækkelige forskelle til, at nye og anderledes kombinationer opstår? På den anden side, hvad skal der til for at begivenheder fremstår som udtryk for en række forskellige former for tilblivelse, dvs. hvor skrider de pragmatiske og semiotiske systemer over i et tredje register som producerer det ekstraordinære?

De 19 bidrag i Forskellig ledelse søger alle på hver deres måde ind mod en række begivenheder, hvorigennem det som ledelse bliver muligt at skabe, opnå væsentlighed og blive til fra sig selv, forretningen, organisationen, medarbejderne, kollegaerne i såvel det lokale som det globale samfund.

Forskellig ledelsesætter dermed ledelseskontrol, personlige procedurer og omklamrende føleri i perspektiv gennem at udforske en række organisatoriske mulighedsbetingelser for at kunne bryde igennem; at være forskellig, overvinde herskende meningsregimer og derved give plads for nye ruter, åbne vidder og skabe transversale gennembrud.

ForfatterKim Gørtz (red.) og Mette Mejlhede (red.)
ForlagDjøf Forlag
År2014
Sider312
Pris375 kr
ISBN9788757433678

Andre læser også