Bøger om ledelse

Fra sygt til sundt fravær

Bogen giver en introduktion til den forskningsbaserede viden om emnet, samt en række konkrete eksempler på succes med at nedbringe sygefraværet til gavn for både medarbejdere og bundlinjen.

– En håndbog til nedbringelse af sygefravær

Fra sygt til sundt fravær er en håndbog til alle, der arbejder med sygefravær. Bogen giver en introduktion til den forskningsbaserede viden om emnet, samt en række konkrete eksempler på både offentlige og private virksomheder, der har haft succes med at nedbringe sygefraværet til gavn for både medarbejdere, kunder og ikke mindst bundlinjen. En succes som alle kan tage ved lære af og bruge som inspiration til at igangsætte egne indsatser i kampen mod fraværet.

Der findes ikke ret meget litteratur og videndeling om emnet i Danmark på trods af, at sygefraværet koster samfundet adskillige mia. årligt. Formålet med bogen er, at bidrage til at sætte sygefraværet på dagsordenen og gøre det til et naturligt indsatsområde i alle virksomheder.

Om forfatteren

Ann-Kristina Løkke er cand.merc. og Ph.d., og har i mere end 10 år arbejdet med arbejdsmiljø, herunder trivsel og sundhed både som forsker, konsulent og fuldmægtig. Hun har i sin Ph.d. fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, undersøgt organisatoriske og ledelsesmæssige årsager til sygefravær. Hendes forskningsresultater om blandt andet betydningen af lederes eget sygefravær for deres medarbejderes sygefravær fik en enorm medieeksponering. Hendes forskningsresultater blev desuden nomineret til årets bedste danske forskning og modtog også anerkendelse internationalt.

ForfatterAnn-Kristina Løkke
ForlagDjøf Forlag
År2013
Sider88
Pris125 kr
ISBN9788757429275

Andre læser også