Bøger om ledelse

Frygt dine styrker

Det kan være skræmmende at erkende, at de evner og den intensitet, der har hjulpet dig til tops som leder, er ved at kvæle dine kolleger og sabotere din effektivitet. Lær at bruge dine styrker rigtigt.

– Det, du er bedst til, kan blive dit største problem

Bogen Frygt dine styrker illustrerer det paradoksale i, at overdreven brug af personlige styrker kan blive en svaghed. I et af bogens eksempler beskrives en leder, der fokuserer så meget på sit eget intellekt og sin egen energi, at hun ikke formår at udnytte og udvikle de samme styrker hos andre. En anden leder er så god til at give plads til andre i beslutningsprocessen, at omgivelserne bliver usikre på, hvor han selv står.

Det kan være skræmmende at erkende, at de evner og den intensitet, der har hjulpet dig til tops som leder, er ved at kvæle dine kolleger og sabotere din effektivitet. Men dét at skrue ned for en styrke betyder ikke, at du skal holde op med at bruge den – du skal bare bruge den mere selektivt.

Første skridt til en mere bevidst brug af dine styrker er at kende dem, og det næste er at vide, hvornår der skal skrues op eller ned. Denne bogs vigtigste formål er netop dette: at hjælpe dig til at forholde dig til dine styrker og til at udnytte dem fuldt ud uden at overdrive.

Frygt dine styrker bygger på statistiske data og forfatternes mangeårige praktiske erfaringer som ledelsesrådgivere. Bogen henvender sig primært til ledere, men kan inspirere alle, der interesserer sig for ledelse og personlig udvikling.

Om forfatterne

Robert E. Kaplan er medstifter af Kaplan DeVries Inc., der er specialister i at vurdere ledere med henblik på rekruttering og udvikling. Han er ‘honorary senior fellow’ ved Center for Creative Leadership og har en B.A. og ph.d. fra Yale University.

Robert B. Kaiser arbejder som konsulent for ledere og deres medarbejderteams, er involveret i forskningsprojekter og udformer innovative redskaber til vurdering og udvikling. Han er derudover foredragsholder og forfatter, medforfatter og redaktør af flere bøger. Kaiser har en M.Sc. i Organizational Psychology, og i 2012 stiftede han Kaiser Leadership Solutions med henblik på at skabe nye redskaber til vurdering og udvikling, der vil sætte en ny standard for innovation og gennemslagskraft.

ForfatterRobert E. Kaplan og Robert B. Kaiser
ForlagDansk Psykologisk Forlag
År2014
Sider96
Pris199 kr
ISBN978 87 7158 0044

Andre læser også