Bøger om ledelse

Fusioner, ledelse og fortællinger

– Integration og polyfoni i det danske sundhedsvæsen

Fusioner er farefulde rejser, der inden for sundhedsvæsenet er præget af politisering og polyfoni. Derfor stiller fusioner krav om en ledelsesmæssig praksis, der overskrider de forskrifter, der findes indenfor den eksisterende fusionslitteratur.

I denne bog præsenteres to perspektiver på fusioner, der begge er relevante for ledelse af fusionsprocesser i det danske sundhedsvæsen:

– Det traditionelle ledelsesperspektiv på fusioner, der som hovedelementer har projekt- og kulturstyring af fusionens faser.

– Et narrativt perspektiv, der lægger vægt på, hvordan deltagerne gennem fortællinger skaber forskellige meninger med fusioner.

Forfatterne argumenterer for, at fornuftig fusionsledelse i det danske sundhedsvæsen kræver anvendelse af begge perspektiver, og bogen giver anvisninger på, hvordan det nye, narrative perspektiv kan anvendes.

En omfattende og realistisk fusionscase diskuteres ud fra de to perspektiver, og følges op af supplerende spørgsmål, som læserens kan reflektere over. Bogen er således velegnet til kurser og undervisningsforløb på kandidat- og masterniveau.

Om forfatterne

Finn Borum, professor emeritus, CBS, adjungeret AAU.

Anne Reff Pedersen, lektor på Institut for Organisation på CBS.

ForfatterFinn Borum og Anne Reff Pedersen
ForlagDjøf Forlag
År2008
Sider275
Pris275 kr
ISBN9788762903135

Andre læser også