Bøger om ledelse

God offentlig ledelse i mellemrummet

Offentlig ledelse er præget af særlige vilkår og komplekse udfordringer. Det kalder på tværgående og fælles offentlig ledelse og på flerdimensionelle ledelseskompetencer hos den enkelte leder. Denne bog handler om at turde gå ud af sit eget ledelsesrum og stille sig i mellemrummet – i ingenmandslandet mellem afdelinger, fagområder og organisationer.

Offentlig ledelse er præget af særlige vilkår og komplekse udfordringer. Det kalder på tværgående og fælles offentlig ledelse og på flerdimensionelle ledelseskompetencer hos den enkelte leder.

GOD OFFENTLIG LEDELSE I MELLEMRUMMET handler om at turde gå ud af sit eget ledelsesrum og stille sig i mellemrummet – i ingenmandslandet mellem afdelinger, fagområder og organisationer. Der, hvor de endnu udefinerede opgaver befinder sig sammen med de vilde problemer, som i stigende grad kræver løsninger og svar.

Men stærke kræfter trækker konstant fokus væk fra mellemrummet. Hvordan kan lederen tage hensyn til sit eget område, sine egne medarbejdere og sit eget ledelsesrum uden at tabe ”det større billede” af syne? Hvordan kan man forsvare at prioritere mellemrummet i en travl hverdag, hvor man konstant måles på egen performance? Det er langtfra nemt, og der er på alle niveauer behov for tydelig og god offentlig ledelse. Netop det giver forfatterne til denne bog et nyt og forfriskende bud på. De opfordrer til, at man lader sig inspirere, forstyrre, irritere, provokere, påvirke – og så griber fat i præcis dét, der giver mening i de konkrete udfordringer, man står med.

Bogen er skrevet til topledere, chefer, ledere, medarbejdere og alle, der er nysgerrige efter at udforske det spændingsfelt, som offentlig ledelse i dag befinder sig i.

ForfatterJette Runchel & Karsten Mellon
ForlagDansk Psykologisk Forlag
År2023
Sider234
Pris300 kr
ISBN9788771857948

Andre læser også