Bøger om ledelse

Gør teksten klar. Principper for klart skriftsprog

»Spørg ikke hvad din læser kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for din læser.« Mange fagpersoner, både i det private og det offentlige, har det anstrengt med at skrive. De oplever arbejdet med en tekst som svært og uoverskueligt, og det kan resultere i en krampagtig skriveproces, der igen resulterer i, at man mister lysten til at skrive. Det skal der laves om på!

I Gør teksten klar guider retoriker Christina Pontoppidan skribenter og andre faglige formidlere til at rydde op i sproget og skrive klart.

Gør teksten klar adskiller sig fra andre bøger på markedet ved at være simpelt og systematisk opbygget af nogle få, enkle principper:

  • Tekstens formål skal være tilpasset:
    1) Genren, 2) Skribenten, 3) Læseren, 4) Mediet

  • Tekstens ord skal være:
    1) Præcise, 2) Økonomiske, 3) Varierede

  • Skriveprocessens faser:
    1) Forberedelsesfase, 2) Skrivefase, 3) Revisionsfase

Gør teksten klar guider læseren gennem skriftsprogets basale principper. Fra råd om skriftens vilkår, tekstens formål og afsnitsinddeling i bogens første kapitler til råd om, hvordan man opbygger sætninger og vælger de mest præcise ord i bogens sidste kapitler. Desuden er bogen rig på eksempler og øvelser, der kan bruges i undervisning m.m.

Bogen henvender sig til studerende, der skriver opgave på universiteter, handelshøjskoler eller professionsuddannelser, men bogen er også relevant for praktikere, der arbejder med skriftlig kommunikation i forbindelse med arbejde, efteruddannelse, foreningsliv m.m.

Om forfatteren:

Christina Pontoppidan er cand.mag. i retorik og filosofi. Hun er ekstern lektor i retorik ved Københavns Universitet og Copenhagen Business School, og derudover underviser hun i retorik på en lang række andre uddannelsesinstitutioner og i det private erhvervsliv.

ForfatterChristina Pontoppidan
ForlagSamfundslitteratur
År2013
Sider176
Pris200 kr
ISBN978-87-593-1511-8

Andre læser også