Bøger om ledelse

Håndbog i dataetik

Hvordan kan arbejdet med dataetik forankres i organisationen, og hvordan kan dataetiske principper integreres i udviklingsprocesser og den daglige drift, så teknologi og data anvendes til gavn for mennesker og samfund. Det får du et bud på i Håndbog i dataetik.

Dataetik er kommet højt på dagsordenen både politisk og i hverdagen i mange myndigheder, virksomheder og andre organisationer i de senere år. Brug af teknologi, data og kunstig intelligens skal være ansvarlig og bæredygtig, og i mange sammenhænge er det helt nødvendigt med etiske overvejelser for at fastholde tillid hos borgere, brugere og kunder.

Men det helt store spørgsmål i den praktiske dagligdag på tværs af organisationer er nok: Hvordan gør vi, og hvordan kommer vi i gang? Handler det bare om at overholde gældende regler, eller skal vi tage et større ansvar og formulere vores egne værdier på området?

Håndbog i dataetik opstiller et sæt dataetiske principper og forklarer deres grundlag i rettigheder og værdier i demokratiske samfund. Den viser også, hvordan arbejdet med dataetik kan forankres i organisationen, og hvordan dataetiske principper kan integreres i udviklingsprocesser og den daglige drift, så vi sikrer, at teknologi og data anvendes til gavn for mennesker og samfund – både nu og i fremtiden.

ForfatterBirgitte Kofod Olsen
ForlagHans Reitzels Forlag
År2023
Sider279
Pris400 kr
ISBN978-87-02-33985-7

Andre læser også