Bøger om ledelse

HRM i praksis

HRM er kommet i centrum som strategisk ledelsesdisciplin. Bogen tegner et landkort over hovedtemaerne inden for HRM, såsom tiltrækning, udvikling, fastholdelse og afvikling af mennesker i en organisation.

Bogen tegner et landkort over HRM – som forskningsområde og praksisfelt. Bogen kommer igennem hovedtemaerne inden for HRM, såsom tiltrækning, udvikling, fastholdelse og afvikling af mennesker i en virksomhed.

Bogen sætter desuden fokus på HRM som strategisk ledelsesdisciplin. Derfor er de centrale HRM-begreber og processer sat ind i en organisatorisk sammenhæng, herunder de påvirkninger som virksomheden får fra – og selv udsender til – det omliggende samfund.

HRM er som strategisk ledelsesdisciplin kommet i centrum i både private og offentlige virksomheder. Det ses især i viden-intensive virksomheder og skyldes i høj grad, at menneskelige ressourcer kan give stor konkurrencekraft og sikre produktivitet og kvalitet i de ydelser, som virksomheden leverer. Virksomheden er meget sårbar, hvis den ikke har de rette ressourcer, og disse udgør ofte den største andel af de samlede omkostninger.

ForfatterHenrik Holt Larsen, Jens Overgaard Nielsen og Bente Øhrstrøm
ForlagSamfundslitteratur
År2014
Sider331
Pris399 kr
ISBN9788759317594

Andre læser også