Bøger om ledelse

Nomadeledelse

”I en verden i evig forandring er vi og vores organisationer altid på vej. Nomadeledelse handler om at nyde rejsen,” siger Elize Dimare og Johnny Sørensen, forfattere til bogen ‘Nomadeledelse’.

”I en verden i evig forandring er vi og vores organisationer altid på vej. Nomadeledelse handler om at nyde rejsen,” siger Elize Dimare og Johnny Sørensen.

”Det bliver vigtigere og vigtigere for ledere at bevare vores nysgerrighed, ydmyghed og åbenhed, og samtidigt drive os selv og vores organisation fremad. Også selvom vi sjældent kan se mere end ét skridt frem ad gangen. For nomader er det nemlig ikke forandringen, der er farlig. Det er stilstanden.”

Men hvad er det, vi skal kunne, hvis vi skal til at rejse organisatoriske telte fremfor at bygge kampestensborge? Og hvad skal der til for at gøre teltene robuste på trods af den indbyggede fleksibilitet?

Ifølge forfatterne bliver vi nødt til at tage et positivt ejerskab for evig tilpasning og udvikling. For når vi selv er med til at bestemme retning og tempo, kan forandringer blive ufarlige og ligefrem spændende.

Fortællinger fra pionererne

Bogen Nomadeledelse er bygget op om nogle konkrete modeller, ledelsesværktøjet Fire & Shield og fire inspirerende cases fra virksomheder, der udøver nomadeledelse i praksis:

  • Somera, et 100 % remote marketingbureau, hvor ingen arbejder mere end 25 timer
  • MAN Energy Solutions Danmark, som er blevet international frontløber på dekarbonisering
  • Coloplast, hvor arbejdet med agile værktøjer har mere end halveret gennemløbstiden i projektafdelingen
  • roccamore, hvor det personlige lederskab har været i centrum på en ekstrem vækstrejse.
  • Når vi bevæger os i kanten af det velkendte, har vi nemlig brug for ærlige fortællinger fra pionererne om at bevæge sig i ukendt land og gøre det, så godt man kan, med de muligheder, der viser sig undervejs.

Elize Dimare og Johnny Sørensen har tidligere skrevet bogen Andre menneskers penge og andre menneskers liv, som var deres bud på en opdateret lederværktøjskasse, der var tunet ind på de nye krav til en leder i den nye normal, post-corona.

ForfatterElize Dimare og Johnny Sørensen
ForlagContent Publishing
År2022
Sider196
Pris280 kr
ISBN978-87-94205-14-6

Andre læser også