Bøger om ledelse

Hvem er jeg? – Om sjælens billeder

Vi taler altid om selvet, både når vi taler om “sig selv” og “mig selv”, men også i alle sammensætningerne selvudvikling, selvledelse, selvtilfredshed, selvtillid og selvforagt. Men hvad er selvet? Er det overhovedet “noget”? Hvem er vores skjulte gæst, den hemmelighed som vi søger svaret på hele vores liv? Hvem er det, der styrer os indefra?

Der findes mange billeder af selvet og mange svar. Ole Fogh Kirkeby ser i sin nye bog Hvem er jeg? – Om sjælens billeder på selvet gennem 15 billeder og gennem overvejelser som “identitetens sociale dimension”, “At vide hvad den anden tænker”, “Hvad kan jeg vide om mig selv?” og “Hvem var så jeg? Hvem kan jeg blive?”. Bogen prøver at svare på, om selvet er noget, vi er eller har, eller som har os, og om selvet er givet fra fødslen eller skabes hen ad vejen, og i så fald hvem der skaber det.

Om forfatteren:

Ole Fogh Kirkeby er mag.art., dr.phil. og professor ved CBS. Hans forfatterskab består af såvel traditionel filosofi som filosofi anvendt på ledelse og organisation, det gælder bl.a. Om velfærd (2011) Den frie organisation (2009) The New Protreptic: the Concept and the Art (2009), Selvet sker (2009), Eventum Tantum (2005) og Det nye lederskab (2004). Ole Fogh Kirkeby er en efterspurgt foredragsholder og konsulent og har medvirket i en lant række tv- og radioudsendelser. Ole Fogh Kirkeby arbejder desuden med kunst. Han er maler, forfatter og violinist. På Center for Kunst og Lederskab, som han har ledet siden 2003, arbejder han med at integrere og gensidigt inspirere de to verdner.

ForfatterOle Fogh Kirkeby
ForlagGyldendal
År2013
Sider234
Pris250 kr
ISBN9788702134698

Andre læser også