Bøger om ledelse

Hvordan får vi verdens bedste sundhedsvæsen?

Hospitalsledelse og lægefaglighed skal atter forenes, skemaerne skal ud, og arbejdsvilkårene forbedres. Dr. med. Liselotte Højgaard giver her sit bud på, hvordan det danske sundhedssystem igen bliver verdens bedste.

Det danske sundhedsvæsen er i krise. Godt nok bliver flere behandlet, og godt nok lever vi længere, men lægerne er dybt utilfredse med deres arbejdsvilkår, og patienternes tillid til behandlingen er faldende. Det er ikke et bæredygtigt fundament for fremtidens sygehusvæsen – og det har desværre alt at gøre med, hvordan de danske sygehuse ledes og administreres.

Sådan lyder analysen fra overlæge og professor, Liselotte Højgaard, der også er formand for Danmarks Grundforskningsfond. Med sin lange erfaring på danske hospitaler og ikke mindst sit kendskab til, hvordan man har udformet sundhedsvæsnet i andre lande, kommer hun med sit bud på, hvordan den gamle forestilling om, at Danmark har verdens bedste sundhedssystem, kan blive en ny sandhed. Hospitalsledelse og lægefaglighed skal atter forenes, skemaerne skal ud og så skal lægerne lære, at hvad der for dem er endnu en sygdom i mængden, er af livsomvæltende betydning for patienten.

ForfatterLiselotte Højgaard
ForlagInformations Forlag
År2017
Sider88
Pris50 kr
ISBN978-87-7514-576-8

Andre læser også