Bøger om ledelse

I fællesskabets tjeneste

Kommunaldirektørforeningen fylder 100 år. Det fejrer foreningen bl.a. med udgivelsen af en ny bog, der fra forskellige vinkler sætter fokus på, hvad vilkårene for kommunal ledelse er og har været gennem årene.

I fællesskabets tjeneste – 100 års kommunal ledelse fortæller den kommunale ledelses historier og lægger op til debat om, hvad vi skal bruge det kommunale fællesskab til.

Bogen viser, hvordan kommunerne og ledelsen af dem gennem tiden har spillet en central rolle i udviklingen af det samfund, vi lever i. Og hvordan det stadig har stor betydning, at vi lever i kommunale sammenhænge.

I sig selv udgør bogens billedmateriale en historiefortælling om Danmark. De mange fotografier fra kommuner gennem 100 år åbner for alvor ens øjne for, hvor mange aspekter af livet kommunen rent faktisk har (og har haft) med at gøre: Fra skolepatruljen uden for Kolding i 1960 over Rudersdals Kommunes fine Arne Jacobsen-tegnede rådhus over biblioteksudlån under anden verdenskrig og til 1980-madudbringning til ældre i Herlev. Og mange flere.

Bogens bidragydere går til emnet fra fire ret forskellige vinkler: Professor Kurt Klaudi Klausen stiller skarpt på forholdet mellem kommunaldirektøren og borgmesteren, mellem det politiske og det administrative. Professor Morten Balle Hansen ser på, hvilke baggrunde kommunaldirektører har – og hvordan det har forandret sig igennem de sidste 100 år. Professor Kristian Kreiner sætter spørgsmålstegn ved måden, man opfatter ledelse på – og hvad det siger om vores samfundsforståelse og virkelighedsopfattelse. Og musiker, komponist og forfatter Jens Skou Olsen giver bl.a. et kunstnerblik på kommunernes liv og fremtid.

Om forfatteren:

Søren Thorup har siden 2011 drevet thorups kontor med speciale i ledelsesrådgivning og rekruttering. Søren er historiker og har over et par årtier været rådgiver for en statsminister, tre miljøministre og tre borgmestre. Som topchef, embedsmand og konsulent har Søren Thorup dyb indsigt i samspillet mellem politik og administration, direktionsarbejde og ikke mindst ledelsesstrategi.

ForfatterSøren Thorup (red.)
ForlagGyldendal
År2013
Sider192
Pris200 kr
ISBN9788702140026

Andre læser også