Bøger om ledelse

Innovation as usual

Skab innovative medarbejdere, en praktisk guide for ledere

De fleste organisationer betragter innovation som en bibeskæftigelse. Ofte sendes medarbejderne af sted til ”Brainstorm Island”: et eksternt seminar proppet med trendy foredrag, kreative workshops og overentusiastiske oplægsholdere. Men når medarbejderne vender hjem igen, er det tilbage til business as usual.

Innovationseksperterne Paddy Miller og Thomas Wedell-Wedellsborg foreslår en bedre metode. De anbefaler, at ledere på alle niveauer bliver ”innovationsarkitekter” og skaber et økosystem, hvor folk kan være innovative som en naturlig del af deres daglige arbejde.

Nøglen er at vejlede sine ansatte i det, forfatterne kalder de ”5 + 1 centrale adfærdsmønstre for innovation”:

  • Fokus er bedre end frihed. Sæt fokus på idéer, der betyder noget for forretningen.

  • Indsigt kommer udefra. Hjælp dine medarbejdere med at tage kontakt til nye verdener.

  • Nye idéer er aldrig perfekte. Få folk til at tweake og reframe deres oprindelige idéer.

  • De fleste idéer er dårlige. Gør folk bedre til at vælge de bedste idéer.

  • Stealthstorming virker. Hjælp folk med at navigere i det politiske landskab.

  • Kreativitet er et valg. Motivér alle til at være vedholdende i jagten på nye idéer.

Så aflys den kreative workshop. Læs i stedet Innovation as Usual – og gør innovation til en central del af virksomhedens dagligdag.

Om forfatterne:

Thomas Wedell-Wedellsborg er partner i rådgivningfirmaet The Innovation Architects. Wedell- Wedellsborg er internationalt anerkendt ekspert i innovation og har arbejdet med ledere i det meste af verden. Han har grundlagt to nye firmaer i det digitale rum og fungerer som rådgiver for BBC Worldwide Labs. Wedell-Wedellsborg er cand.mag. i medievidenskab fra Københavns Universitet og har en MBA-eksamen fra IESE Business School, hvor han er lektor. Før sin erhvervskarriere var han officer og delingsfører i den Kongelige Danske Livgarde.

Paddy Miller er professor ved IESE Business School i Barcelona. Professor Miller er ekspert i lederskabs- og virksomhedskultur og yder konsulentbistand over hele verrden.

Læs uddrag

ForfatterPaddy Miller og Thomas Wedell-Wedellsborg
ForlagL&R Business
År2013
Sider236
Pris399 kr
ISBN9788750043638

Andre læser også