Bøger om ledelse

Juridisk gennemslagskraft

Jurister har, som mange andre, brug for at kunne overbevise igennem talens kraft. I bogen her får du konkrete redskaber og uddybende teori, som kan hjælpe dig med at få mere gennemslagskraft -også selvom du ikke er jurist.

Juridisk gennemslagskraft er en bog om kunsten at blive en overbevisende jurist. Det er hverken en juridisk lærebog eller en traditionel retorisk håndbog, men en bog der søger at kombinere fag, tankeformer og traditioner. Hvordan bruger man sin juridiske viden mundtligt? Hvordan praktiserer man som jurist sit virke i offentlige forsamlinger? Hvordan får man som jurist gennemslagskraft?

Bogen er opdelt i en række mindre kapitler, der kan læses uafhængigt af hinanden. I hvert kapitel tematiseres et konkret aspekt ved juridisk gennemslagskraft, såsom faglig identitet og selviscenesættelse, publikumstænkning, vinkling af sagen, kunsten (ikke) at svare på spørgsmål, mundtlighedsforståelse, kropsforståelse og sproglige finesser. Kapitlerne bevæger sig fra juristens udfordringer over teoretiske overvejelser til konkrete greb og værktøjer. Læseren udfordres løbende gennem praktiske øvelser.

Bogen henvender sig til alle jurister der benytter deres juridiske viden mundtligt og offentligt. Det være sig procedøren, foredragsholderen, ordstyreren, forhandleren, lederen etc. Både den erfarne advokat og den nyudklækkede jurist kan få glæde af bogens refleksioner og praktiske råd. Bogen er fornyende i sin form og formidling, hvor faglig dybde operationaliseres og serveres med lethed. Begge forfattere har vundet priser for deres undervisning. De underviser og coacher på universiteter i ind- og udland såvel som i det private erhvervsliv og i advokatbranchen

ForfatterJonas Gabrielsen og Inger Høedt-Rasmussen
ForlagJurist- og Økonomforbundets Forlag
År2012
Sider152
Pris250 kr
ISBN9788757425123

Andre læser også