Bøger om ledelse

Kunsten at vælge sig selv

Bogen giver en indføring i Kierkegaards tanker om, hvad et selv er, og hvordan man bliver det. Forfatteren viser, hvordan tankerne kan anvendes i ledelse, hvor hun betoner langsomheden, gennemsigtigheden og kontinuiteten i det autentiske lederskab.

– Om Kierkegaard, coaching og lederskab

Bogen, Kunsten at vælge sig selv, præsenterer Søren Kierkegaards syn på selvet som en opgave. En opgave ethvert menneske er stillet, hvad end det er medarbejder eller leder, akademiker eller ufaglært. Opgaven er at vælge sig selv. At vælge sig selv er at overtage ansvaret for lige præcis det selv, man er. Opgaven er ikke at blive en anden, men at blive sig selv. Og det kan ethvert menneske, hvis det vil det. Men det kræver langsomhed, eftertænksomhed, selvigennemsigtighed og en vilje og et etisk mod til at handle som sig selv, uden at skele til, hvad ”de andre” gør.

At vælge sig selv er ikke noget man gør en gang for alle, men en måde at forholde sig til sig selv og andre på, der skaber kontinuitet i liv og ledelse. Man er bestemt ikke groet fast, men i bevægelse. Men bevægelsen har en retning og et mål, der er afstukket af den enkeltes lidenskab. At vælge sig selv er hverken navlepilleri eller narcissisme, men en ansvarlig måde at være tilstedeværende på i en verden, der er i rivende forandring.

ForfatterPia Søltoft
ForlagAkademisk Forlag
År2015
Sider240
Pris300 kr
ISBN9788750045519

Andre læser også