Publikationer

Ledelse er (også) en holdsport

En stærk vilje til at udrette noget særligt sammen. En chef, der virkelig engagerer sig. Og et team, hvor lederne ikke ser hinanden som konkurrenter, men får det bedste ud af de andres styrker. Sådan ser et velfungerende team ud, ifølge den første større undersøgelse af ledelsesteam i den offentlige sektor.

Du kan downloade eller bestille publikationen gratis. Vær opmærksom på, at vi ikke sender til udlandet. Ved større bestillinger – dvs. mere end 50 stk. – bedes du maile til os på info@lederweb.dk, så vi kan sikre, at dine publikationer når frem.


Ledelse er ikke er et fag for ensomme superhelte. Mange ledere løser deres opgaver bedst, når de er en del af et godt ledelsesteam. Men hvordan får man et hold med lutter anførere til at spille godt sammen?

Undersøgelsen fra Væksthus for Ledelse peger på 5 kendetegn for succesfulde ledelsesteam. I pjecen finder du eksempler på, hvordan kendetegnene udtrykkes i velfungerende team, og hvordan manglen på kendetegnene viser sig i team, der ikke fungerer så godt.

Et godt ledelsesteam kræver stærk vilje til at udrette noget særligt sammen. Teamet har en chef, der virkelig engagerer sig. Og lederne ser ikke hinanden som konkurrenter, men får det bedste ud af de andres styrker. Endelig, ikke blot støtter og supplerer de hinanden, men udfordrer også hinanden.

I et dårligt ledelsesteam går lederne eksempelvis kun op i de andres områder, hvis de hænger sammen med deres eget, tør lederne ikke dele tvivl og usikkerhed med hinanden og lederne bruger ikke mere tid sammen end højest nødvendigt.

Det viser den første større undersøgelse af ledelsesteam i den offentlige sektor.

I hæftet kan du læse om følgende fem kendetegn:

Ubetinget tillid
–  Vi forudsætter, at vi altid kan stole på hinanden

Produktiv forskellighed
– Vi udnytter vores indbyrdes forskelle konstruktivt

Opløftende samspil
– Vi gør hinanden bedre gennem et generøst engagement

Markant lederskab
– Chefen engagerer sig tydeligt i teamets fremdrift

Styrende ambition
– Vi bæres af en stærk vilje til at udrette noget særligt sammen

 

Andre læser også