Bøger om ledelse

Ledelse i politisk styrede organisationer

Denne bog stiller skarpt på ledelse i politisk styrede organisationer.Du får et teoretisk og historisk overblik og en præsentation af de mest centrale områder, hvor ledelsesarbejdet finder sted.

Denne bog stiller skarpt på ledelse i politisk styrede organisationer. Politik har i dag en betydning, der rækker langt ud over det politisk-administrative system. Brancheorganisationer, patientforeninger, socioøkonomiske virksomheder og public affairs-afdelinger i offentlige og private virksomheder er blot nogle få eksempler på organisationer, der ligger uden for det politisk-administrative system, men arbejder politisk.

Dynamikken i politisk styrede organisationer, herunder offentlige organisationer, er speciel. I de fleste erhvervsvirksomheder spiller økonomi en central rolle, men politisk styrede organisationer er ofte orienteret mod andre mål. Fagprofessionelle idealer og mere generelt skabelsen af værdi for den brede offentlighed er ofte et centralt omdrejningspunkt. Det stiller særlige krav til ledelsen i politisk styrede organisationer, der må forene budgethensyn med en fagligt forsvarlig løsning af arbejdsopgaverne.

Bogen giver dels et teoretisk og historisk overblik over området, dels en præsentation af de mest centrale områder, hvor ledelsesarbejdet finder sted.

Forfatterredigeret af Annika Agger og Peter Aagaard
ForlagHans Reitzels Forlag
År2017
Sider325
Pris350 kr
ISBN9788741268552

Andre læser også