Bøger om ledelse

Ledelse mellem hjerne og hjerte – om mentalisering og neuroaffektivt lederskab

Morgendagens krav til ledelse kræver, at lederen i højere grad bringer sine personlige kompetencer ind i samspillet med andre mennesker og formår at anvende og regulere sine følelser og emotioner optimalt. Inddragelse af emotionelle og mentale ressourcer gør den enkelte leder til en bedre chef, både for sig selv og for sine medarbejdere.

Ledelse mellem hjerne og hjerte er en nyskabende bog, der kobler den seneste ledelsesteori, herunder neuroledelse, sammen med udviklingspsykologi og bygger bro mellem de krav og den hverdag, lederen møder. Bogen har samlet danske og udenlandske bidrag til, hvordan vi kan opnå bedre ledelse og velfungerende organisationer og virksomheder gennem bl.a. mentalisering, empati og neuroaffektivt lederskab.

Bogen består af fem dele:

1. Introduktion til neuroaffektivt lederskab,

2. Emotionel intelligens og empatisk ledelse,

3. Arbejdspladsen som tryg base,

4. Prosocial ledelse i offentlige og omsorgsgivende organisationer,

5. Introduktion til lederens udvikling af social kapacitet.

Bogen henvender sig til ledere og konsulenter i private og offentlige virksomheder og organisationer, som identificerer sig med den moderne og selvudviklende leder, der ønsker at skabe bedre udvikling for sig selv, sine medarbejdere og i hele organisationen. Endvidere kan bogen indgå i videre- og efteruddannelsesforløb, hvor ledelsesudvikling er en del af studiet.

Besøg også http://susanhart.hansreitzel.dk

ForfatterSusan Hart og Henrik Hvilshøj (red.)
ForlagHans Reitzels Forlag
År2013
Sider576
Pris500 kr
ISBN9788741256252

Andre læser også