Bøger om ledelse

Ledelse og organisation (2. udgave)

Organisationer og forventningerne til god ledelse forandrer sig hurtigere end nogensinde før. Forfatterne belyser organisationen i forhold til de rammer, der gives for ledelse i dag, og de udviklingsmønstre, der tegner sig for ledelse fremover.

– forandringer og udfordringer

Organisationer og forventningerne til god ledelse forandrer sig hurtigere end nogensinde før. Ledelse og organisation – forandringer og udfordringer sætter fokus på den kompleksitet og den mangfoldighed af perspektiver og tilgange til organisationsfeltet, som er nødvendig for at indfange organisationen og de daglige og strategiske udfordringer, som lederen møder.

Bogen adskiller sig fra de fleste eksisterende organisationsteoretiske lærebøger ved at indtænke organisationen og dennes udvikling i en ledelsesmæssig kontekst. Forfatterne belyser organisationen i forhold til de rammer, der gives for ledelse i dag, og de udviklingsmønstre, der tegner sig for ledelse fremover. Bogen giver en grundig indføring i centrale temaer og behandler såvel klassiske som nye teorier. I denne 2. udgave er alle kapitler revideret, og nye kapitler om organisationskultur, co-creation og strategisk ledelse i et netværksperspektiv er kommet til.

Ledelse og organisation – forandringer og udfordringer henvender sig først og fremmest til studerende på lederuddannelser på diplom- og bachelorniveau og på andre videregående uddannelser, hvor der undervises i organisationsteori i en ledelsesmæssig kontekst. Men bogen kan også med fordel læses af andre med interesse for ledelse og organisation.

Om forfatterne

Bogens forfattere har alle en baggrund i organisationsforskning, ledelse og ledelsesrådgivning og repræsenterer tilsammen mange års forskning og praktisk erfaring med ledelse og organisation. Med bogen giver de et spændende indblik i feltet for både den studerende og den erfarne leder.

Bidragsydere: Jacob Alsted, Peter Holdt Christensen, Jørgen Danelund, Rex Degnegaard, Erik O. Eriksen, Ditte Haslund, James Høpner, Kurt Klaudi Klausen, Jens Carl Ry Nielsen, Morten Ry og Pernille Rydén.

ForfatterMette Elting (red.) og Sverri Hammer (red.)
ForlagSamfundslitteratur
År2014
Sider431
Pris399 kr
ISBN9788759316580

Andre læser også