Bøger om ledelse

Ledelsespsykologi

Med denne bog udfordrer forfatterne den dominerende personfokuserede ledelsespsykologi, hvor den enkelte leders kapaciteter, evner og personlighedstræk er i fokus.

Med afsæt i det fællesskabs- og netværksorienterede paradigme, mener forfatterne, at ledelse i højere grad bør forstås og beskrives som et socialt fænomen i organisationer.

En social ledelsespsykologi inkluderer også lederen som person, men betoner nødvendigheden af at udnytte samtlige organisationens humane ressourcer og få fællesskaber til at blomstre og gro.

Ledelse er altså en situeret og refleksiv praksis, der i vid udstrækning skal læres.

Om forfatterne

Claus Elmholdt, ph.d., er lektor ved Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet. Han er koordinator og underviser på Aalborg Universitets master i ledelses- og organisationspsykologi (LOOP).

Hanne Dauer Keller, ph.d., er lektor ved Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg Universitet. Hendes forskning ligger indenfor læringsteori, organisatorisk læring og arbejdspsykologi med særligt fokus på kompetenceudvikling, ledelse af psykisk arbejdsmiljø og trivsel samt distribuerede relationelle ledelsesprocesser.

Lene Tanggaard, ph.d., er professor ved Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, hvor hun er leder af universitetets Center for Kvalitative Studier og af the International Centre for Cultural Psychology of Creativity (ICCPC).

ForfatterClaus Elmholdt, Hanne Dauer Keller og Lene Tanggaard
ForlagSamfundslitteratur
År2013
Sider260
Pris299 kr
ISBN9788759315538

Andre læser også