Artikler om Ledelsesrum

Den korteste definition af ledelsesrum er: ’De handlemuligheder, en leder har i jobbet’.

Men kender du dit eget ledelsesrum? Det er interessant, hvad der kendetegner og afgrænser netop dit ledelsesrum, og hvordan du opfatter mulighederne og begrænsningerne i dit virke. Et stort ledelsesmæssigt handlerum er ikke noget, du automatisk bliver tildelt. Du må også selv vove dig frem og afsøge dine muligheder. Dit ledelsesrum er nemlig hverken entydigt, uforanderligt eller upåvirkeligt.

I begrebet ledelsesrum skelner man typisk mellem rammer og relationer. Rammer: Er vilkår, der udgør det formelle grundlag for ledelsesudøvelsen. Her har du som leder ofte ikke direkte indflydelse.

Rammer er ofte veldefinerede og nedskrevne, men kan alligevel opfattes, fortolkes og håndteres forskelligt af ledere selv inden for samme område.

Relationer: Er de ressourcer og udfordringer, der ligger i lederens forhold til alle personer og grupper, der har berøring med ledelsesopgaven. I relationen til din nærmeste leder, medarbejdere, kolleger, brugere og borgere kan du ofte arbejde med at udvikle, afprøve og eksperimentere.

Læs mere om ledelsesrummet her og få øvelser til, hvordan du udvider og udfordrer det her på lederweb.dk og via Væksthus for Ledelses e-kursus: "Få mere indflydelse – kend dit ledelsesrum". • Ledelsesrum
Viser 6 / 6
Ingen resultater.
 • Undgå benspænd når du leder opad

  Tror min chef nu, at jeg er ude efter hans job? Eller virker jeg som en fedterøv? At lede opad er din vej til mere indflydelse men bremses desværre ofte af din egen frygt. Læs her, hvilke benspænd frygten kan gøre for dine muligheder for at lede opad, og hvordan du håndterer det.

  Læs mere
 • 23 måder du kan få mere indflydelse

  Dit ledelsesrum er hverken entydigt, uforanderligt eller upåvirkeligt. Du kan (og du bør) forandre og påvirke det. Her får du et idekatalog med 23 råd.

  Læs mere
 • Podcast: Ledelse er et håndværk man skal lære

  Din ledelsesstil er ikke noget, der følger naturligt med din titel som leder. Det tager tid, og det er en løbende proces, der faktisk ikke slutter, før du stopper som leder. Lyt til ny podcast, hvor Kurt Strand har inviteret formanden for Ledelseskommissionen, en direktør, en oversygeplejerske og en coach i studiet for at tale om, hvordan man udvikler sig som leder.

  Læs mere
 • Få talt om dit ledelsesspænd

  Har du for mange eller for få medarbejdere? Begge dele har betydning for den ledelse, du kan udøve. Selvom der ikke findes et præcist svar på det optimale antal medarbejdere, du kan være leder for, så er der nogle ting, du kan drøfte med din chef, hvis du oplever, at dit ledelsesspænd er for stort.

  Læs mere
 • Ledelsesrum - udnyt og udbyg dine handlemuligheder

  Et stort ledelsesmæssigt handlerum er ikke noget du skal sidde og vente på som offentlig leder. Du er nødt til selv at vove dig frem på banen og afsøge dine muligheder.

  Læs mere