Bøger om ledelse

Lederskab – til borgernes bedste

Fra at sige ja til en lederstilling til at lederen går på pension eller bliver fyret, er noget af en rejse. Den er fyldt med kulturkløfter, spændingsfelter mellem administration og politik, strategiarbejde, magtkampe og personaleudfordringer. Rejsen igennem ledelsesland i det offentlig er her fortalt af Christian S. Nissen

Christian S. Nissen tager læseren med på rejse ind i det offentliges ledelseslandskab. Det er en rejseberetning fra den offentlige sektors uvejsomme terræn, hvor Nissen beskriver de offentlige lederes mange udfordringer på vejen.

Bogen kan bruges af såvel kommunaldirektører og ministeriernes departementschefer som ledere i kommunale børneinstitutioner og på plejehjem – og alle de andre offentlige ledere derimellem.

Nissen har selv foretaget sådan en rejse gennem sit arbejdsliv i seks forskellige offentlige organisationer og har på sin egen færd studeret de meget forskellige kulturer, han har mødt. Det er bl.a. disse erfaringer og oplevelser, som ligger til grund for bogens skildring af den offentlige leders svære manøvrering imellem en lang række, ofte modstridende, krav og muligheder.

Rejsen ind i ledelsesland tager sin begyndelse med beslutningen om at sige ja til en lederstilling og slutter, når lederen går på pension eller bliver fyret. Undervejs hører vi om arbejdet med at lægge strategier og vanskelighederne med at føre dem ud i livet. Vi fejrer sejrene sammen med medarbejderne og får et indblik i de konflikter og magtkampe, som også er en del af lederens hverdag.

Bogen beskriver de kulturkløfter, en leder skal kunne skræve over, og de kolde bjergpas, der skal passeres. Med et skarpt blik for, hvordan der skal balances mellem politik og administration, mellem lovgivningens paragraffer og virkelighedens krav og mellem at være elsket og re-spekteret …, giver Nissen sit bud på, hvad det vil sige at være leder i det offentlige. Nissen dikterer ikke ruten, men lægger kortet åbent frem, og så gælder det om at finde sin egen vej gennem det offentliges ledelseslandskab.

ForfatterChristian S. Nissen
ForlagGyldendal
År2011
Sider248
Pris250 kr
ISBN9788702098594

Andre læser også