Bøger om ledelse

Magt i organisationer

Magt er ikke et destruktivt fænomen, men en konstruktiv forudsætning for et organisatorisk fællesskab. Bogen rummer bud på, hvordan vi kan forstå magten i organisationer, og hvordan man leder og samarbejder konstruktivt i magtens rum.

Magt i organisationer er et sprængfarligt tema, men også et sløret og vanskeligt fænomen at få greb om. På den ene side er magten et organisatorisk vilkår, på den anden side et tabu. Vi kalder sjældent magten ved navn, men benævner den ofte med andre betegnelser som fx indflydelse, ansvar, medbestemmelse og kontrol. Magt opfattes som regel som noget negativt, nærmest forkasteligt. Men hvorfor forholder det sig sådan?

Denne bog viser, at magt kan iklæde sig et utal af former, og at den eksisterer, uanset om vi sætter ord på den eller ej. Forfatterne belyser, hvorfor magt ikke kun er et destruktivt fænomen, men også en konstruktiv forudsætning for et organisatorisk fællesskab. Bogen rummer således en række bud på, hvordan vi kan forstå magten i det moderne arbejdslivs organisationer, og hvordan vi kan lede og samarbejde konstruktivt i magtens rum.

Om forfatterne

Morten Kusk Fogsgaard er cand.psych. og erhvervs-ph.d.-stipendiat i ledelse- og organisationspsykologi ved Aalborg Universitet og chefkonsulent ved konsulent-huset UKON. Han forsker aktuelt i ledelse af tværgående samarbejdsprocesser.

Claus Elmholdt er lektor i ledelses- og organisationspsykologi ved Aalborg Universitet og partner i konsulenthuset LEAD enter next level. Han arbejder med forskning og konsultation inden for ledelses- og organisationspsykologi, særligt med fokus på ledelsesudvikling og læring i organisationer.

ForfatterMorten Kusk Fogsgaard, Claus Elmholdt
ForlagKlim
År2014
Sider240
Pris299 kr
ISBN9788771293838

Andre læser også