Bøger om ledelse

Med mig selv som redskab

Bogen rusker op i den udbredte forestilling, at der er visse følelser, som ikke opstår hos ’ægte professionelle’. Og den giver redskaber til at identificere og håndtere disse følelser professionelt.

– om at være professionel med følelser

Bogen rusker op i den udbredte forestilling, at der er visse følelser, som ikke opstår hos ’ægte professionelle’. Og den giver redskaber til at identificere og håndtere disse følelser professionelt.

Med basis i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og den mentaliseringsbaserede tilgang (MBT) argumenterer forfatterne for normaliteten af selv stærke, tabuiserede følelser i arbejdet med mennesker.

Gennem praktiske eksempler sætter de fokus på, hvordan sådanne følelser opstår i en professionel hverdag. Bogen giver dig anvendelige redskaber og øvelser, som kan styrke din evne til at håndtere disse almindelige udfordringer professionelt.

Bogens første del beskriver metoderne ACT og MBT. I anden del præsenteres almindelige følelsesmæssige udfordringer i arbejdet med mennesker:

  • irritation og vrede
  • utålmodighed
  • skuffelse
  • utilstrækkelighed
  • betagelse og forelskelse m.m.

Bogens tredje del vedrører følelser rettet mod rammerne for arbejdet med mennesker.

Bogen henvender sig til alle professionelle, der arbejder med mennesker – f.eks. terapeuter, psykologer, lærere, socialrådgivere, behandlere, pædagoger, mentorer samt social- og sundhedspersonale.

Forfatterinfo:

Berit Mus Christensen er autoriseret psykolog med egen praksis og mangeårig erfaring fra den kommunale beskæftigelsesforvaltning. Ud fra ACT-tilgangen yder hun undervisning og supervision til professionelle, samt gruppe- og individuel psykoterapi til unge og voksne.

Maja Nørgård Jacobsen er cand.psych.aut. med egen praksis. Hun underviser bl.a. på Socialstyrelsens børnekatalog og arbejder ud fra en mentaliseringsbaseret tilgang med bl.a. terapi, undervisning og supervision. Hun foretager desuden forældrekompetenceundersøgelser.

ForfatterBerit Mus Christensen, Maja Nørgård Jacobsen
ForlagFrydenlund
År2017
Sider141
Pris249 kr
ISBN9788771187670

Andre læser også