Bøger om ledelse

Motivation – viden og værktøj fra den moderne psykologi

Er du motiveret af at opnå noget eller af at undgå noget? Bogen her hjælper dig med at finde ud af hvad du selv er motiveret af, og hvordan du motiverer andre. Læs bl.a. om positiv motivation og selvreguleringsmetoden

I et let læst sprog præsenterer Kennon Sheldon i denne bog sin teori om positiv motivation, der på dansk hedder selvreguleringsteorien. Bogen er opbygget om de fire motivationsspørgsmål og en skelnen mellem blandt andet ekstern, introjiceret, identificeret og indre motivation.
Den indre motivation er selvbestemmende og den, vi ofte vil stræbe efter, da den er drevet af lyst. For at finde ud af, hvad du selv er motiveret af, og hvordan du motiverer andre, hjælper bogen dig med at besvare spørgsmål som: Er du motiveret af at opnå noget eller af at undgå noget? Har du tillid til, at du kan nå dine mål? Er dine mål i overensstemmelse med dine værdier?

Bogens klare sprog og de mange arbejdsspecifikke øvelser, refleksionsbokse og oversigter gør den velegnet til ledere, konsulenter, undervisere, coaches og terapeuter, der ønsker at skabe bedre rammer for, at folks indre motivation kan folde sig ud. Studerende kan få et overblik over store dele af forskningen i motivation og et indblik i mange af feltets kernebegreber.

Om forfatteren:

Kennon Sheldon er professor i psykologi ved University of Missouri (USA). Hans forskning i positiv psykologi og hans motivationsteori har gjort ham til en anerkendt forsker, forfatter og foredragsholder.

ForfatterKennon Sheldon
ForlagMindspace
År2012
Sider144
Pris248 kr
ISBN978-87-92542-33-5

Andre læser også