Bøger om ledelse

Musisk ledelse

– Vejen til et levende arbejdsliv

De globale udfordringer med finanskrise og klimaforandringer har ændret forudsætningerne for vores arbejdsliv. Vi kan ikke længere nøjes med at være ledere og medarbejdere i traditionel forstand – vi må alle være medspillere med lyst til at lade os bevæge, med en stærk vilje til at opnå resultater og en erkendelse af, at ledelse er noget, vi skaber sammen. Det levende samspil mellem ledere og medarbejdere er drivkraften i den vellykkede ledelse, og gennem ledelse forstået som en musisk praksis kan vi inspirere, udfordre og forene hinanden i de kreative fællesskaber, som enhver arbejdsplads bæres af – fra Netto og Zentropa til Hanstholm Fiskemelsfabrik og Finansministeriet.

‘Musisk ledelse’ viser, hvordan vi kan bruge vores gehør og udtrykskraft i ledelsesarbejdet, uden at vi mister blikket for mål, bundlinje og ydre krav. Rationel analyse, strategisk planlægning og systemisk kontrol alene kan ikke udvikle vores arbejdsliv i en kompleks online-verden. Gennem øjenåbnende inddragelse af det musiske univers, både som inspiration og konkret håndværk, viser forfatteren, hvordan vi kan skabe den rette balance mellem ledelse og management og finde engagement og nærvær i et levende arbejdsliv.

Om forfatteren:

Jens Skou Olsen er kontrabassist, komponist og forfatter. Han er ph.d.-stipendiat ved Roskilde Universitet og docent i de kunstneriske hovedfag ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han arbejder med ledelsesudvikling i kommunalt og statsligt regi og har tidligere skrevet og redigeret artikler og bøger om kunst, kommunal ledelse, sorg og savn, kreativitet, improvisation og læring.

Omtale af bogen:

‘Musisk ledelse’ er en mangfoldig og intens bog med stor klarhed og debatkraft. Den repræsenterer en nytænkning af den danske organisationsmodel til brug i det 21. århundrede og er universel i den forstand, at dens tanker er anvendelige i alle sektorer, på alle niveauer og for alle tværgående samspilskulturer. Den udgør et kærkomment bidrag til fremtidens bæredygtige lederskabelse og vil forhåbentlig spredes til alle kroge og sprækker af det danske samfund.”

– Preben Melander, professor ved Copenhagen Business School

“At læse ‘Musisk ledelse’ er som at høre et stykke musik, hvor temaet er det musiske menneske som forbillede for lederen, der ikke udøver magt, men lytter med det store øre efter, hvad både medarbejdere, situation og produkt kalder på for at blive forløst.”

– Thea Mikkelsen, leder af Center for kreativitet og lektor ved Roskilde Universitet

Musisk ledelse er en smuk og fremragende bog. Det er en bred bog, fordi den rummer så mange eksempler fra vores virkelighed og kommer så mange steder hen, til forskellige kunstarter, forskellige praksisser, forskellige personligheder. Det er en dyb bog, fordi den, der har skrevet den, selv har så mange erfaringer med kunstarterne, med skabelse af musik og poesi og med performance af musik samt med undervisning, der jo dybest set er lederskabets stærkeste metafor. Der stråler en rød tråd gennem bogen, som er den lykkelige kunstners erfaring med kunsten, det stoikerne kaldte euroia biou, livets lette gang.”

– Ole Fogh Kirkeby i bogens forord

ForfatterJens Skou Olsen
ForlagKlim
År2013
Sider298
Pris299 kr
ISBN9788771291681

Andre læser også