Bøger om ledelse

Nils Foss – Efter min bedste overbevisning

I denne erindringsbog fortæller Nils Foss om sine erfaringer fra et langt liv på toppen af dansk erhvervsliv. Læs bl.a. om de seks hovedregler, han har anvendt i sin tilgang til ledelsesarbejdet.

– Om iværksætteri, ledelse og samfundsansvar

I denne erindringsbog fortæller Nils Foss om sit karriereforløb, fra han bliver født ind i en familie af fremtrædende ingeniører, til han stifter familievirksomheden FOSS A/S og selv bliver adm. direktør for koncernen F.L. Smidth i 1969. Efter syv år i F.L. Smidth vender han tilbage som direktør for FOSS.

I fokus for erindringerne er, hvad Nils Foss selv har fået med fra tidligere generationer, og hvilke krav der stilles til en leder – ifølge Foss er det ikke nødvendigvis de mest intelligente mennesker, der er de bedste ledere; det er derimod dem, der er gode til at lytte, analysere og tage beslutninger – i god kontakt med deres medarbejdere. Endelig lægger han vægt på betydningen af de mange små og store familiedrevne virksomheder, hvis vækst og innovation Danmark skal leve af i fremtiden.

I bogen fortæller Nils Foss om de seks hovedregler, han selv har anvendt i sin tilgang til ledelsesarbejdet: Rettidig omhu, Et ord er et ord, Management by walking, Spørg og lyt til svaret, Arbejdsglæde samt Uddelegering.

Om forfatteren

Nils Foss (f. 1928) er uddannet civilingeniør, grundlagde familie-virksomheden FOSS A/S i 1956 og har været adm. dir. for F.L. Smidth-koncernen 1969-76.

ForfatterNils Foss
ForlagLindhardt og Ringhof
År2014
Sider192
Pris250 kr
ISBN9788711336984

Andre læser også