Bøger om ledelse

Ny velfærd – nyt lederskab

Velfærdssamfundets struktur og styring er under nedbrud, mens en nyeledelsespraksis er på vej frem, hvor ting sættes i spil på nye måder.

– Idéer og inspiration til forandret ledelsespraksis

Offentlig ledelse er midt i en brydningstid, hvor velfærdssamfundets struktur og styring, som vi kender den, er under nedbrud, mens noget andet er på vej. Dette stiller nye krav, for hvilken ledelse kræves der i den nuværende situation? Ny velfærd – nyt lederskab giver mulige svar på spørgsmålet med et væld af idéer, erfaringer, øvelser og metoder. Med udgangspunkt i tanken om, at offentlig ledelse befinder sig i en form for mellemtid eller middelalder, ser bogen på en række metaforiske roller, som den offentlige leder kan indtage: fyrsten, diplomaten, den opdagelsesrejsende, skjalden, gartneren og alkymisten.

Den nye ledelsespraksis, der er på vej frem, er kendetegnet ved at være en „både-og“-praksis. Der er på ingen måde tale om, at den værktøjskasse med metoder til ledelse og styring, som er opbygget igennem de seneste 20-30 år, skal kasseres. Der er derimod tale om en mere pragmatisk bevægelse, hvor nyt og gammelt mødes, og hvor ting sættes i spil på nye måder.

Bogen henvender sig til alle med interesse for offentlig ledelse, men i særlig grad til de mange offentlige mellemledere, der har direkte kontakt med borgere, brugere og medarbejdere. Det er en grundlæggende tese i bogen, at det er denne gruppe, der om nogen har mulighed for og potentiale til at ændre tanker og praksis på ledelsesområdet.

Tredje bog i serien I DET OFFENTLIGE fra Dansk Psykologisk Forlag

Serien I DET OFFENTLIGE har til formål at inspirere til bedre praksis i ledelse og organisering for ledere på såvel forvaltnings- som områdeniveau – med de særlige udfordringer der gør sig gældende i spændingsfeltet mellem politikere, borgere og egen organisation.

ForfatterHanne Dorthe Sørensen
ForlagDansk Psykologisk Forlag
År2015
Sider158
Pris269 kr
ISBN978-87-7706-971-0

Andre læser også