Artikler om Nye generationer

De nye generationer der kommer ind på arbejdsmarkedet bliver kaldt alverdens ting. Men hvad vil de, og hvilke krav stiller de til din ledelse? Ifølge forskellige undersøgelser lægger de nye generationer vægt på livslang læring, at der er en høj grad af fleksibilitet i forhold til, hvornår og hvordan de løser deres opgaver, at de bliver udfordret, og at du som leder er tilgængelig og løbende giver feedback og anerkendelse.

På Lederweb har vi samlet artikler, der både siger noget om, hvem de nye generationer er, hvor mange de er, og hvordan du bedst muligt motiverer og leder dem. • Nye generationer
Viser 13 / 13
Ingen resultater.
 • Få styr på generationerne

  Bliver du også forvirret, når snakken falder på forskellige generationer som X, Y, babyboom, ”zappere” osv.? Læs her, hvad der kendetegner de forskellige generationer, så du bedre kan adskille dem.

  Læs mere
 • 7 råd om konflikthåndtering til unge ledere

  Unge ledere mangler autoritet, de har et for tæt forhold til deres medarbejdere og så bryder de sig ikke om at håndtere personaleproblemer. De tre ting skaber grobund for konflikter, men gør samtidig også konflikthåndtering svær for de unge ledere. Her får du råd om at håndtere konflikter, hvis du er en ung leder.

  Læs mere
 • Millennials kommer – og det forventer de

  Millennials, som er født mellem 1980 og 2000, er blevet kaldt alt fra dovne og selvcentrerede til samarbejdsorienterede, innovative og fleksible. Om få år udgør de 35 pct. af den globale arbejdskraft. Derfor er det måske en god ide at blive klogere på, hvem de egentlig er og hvilken ledelse, de forventer.

  Læs mere
 • Bliv en bedre leder for de unge medarbejdere

  Du er på valg hver dag og skal retfærdiggøre din status som leder konstant. Sådan lyder nogle af kendetegnene ved, hvordan dine unge medarbejdere ser på ledelse. Umiddelbart klinger det negativt, men dine unge medarbejdere indeholder samtidig et stort potentiale. For at udnytte potentialet skal du hjælpe dem til at holde fokus og give feedback.

  Læs mere
 • 5 råd: Sådan leder du perfektionister

  Perfektionister. De er på den ene side engagerede, arbejdsomme og løser opgaverne til perfektion. Og på den anden side akkumulerer de overarbejde, overskrider deadlines, og risikerer stress og udbrændthed. Undersøgelser viser, at der bliver flere og flere af dem, så læs med her og få fem råd om, hvordan du bedst leder dem.

  Læs mere
 • 3 råd: Sådan leder du de digitalt indfødte

  Du har sikkert hørt det før; den digitalt indfødte er lyststyret og selvoptaget, og når hun endelig engagerer sig i noget, så er det for at tage en selfie. Men er det nu også en fair karakteristik af fremtidens medarbejdere? Og hvis det er - hvilken betydning har det så for den måde,du skal agere på som leder?

  Læs mere
 • Sådan leder du generation Y

  Generationsskiftet i kommuner og regioner er ikke blot et spørgsmål om at der kommer flere unge og nyuddannede til. Der er i høj grad tale om en generationskløft mellem de ”unge” og de ”gamle”. Er du i tvivl om, hvordan du skal lede de unge medarbejdere, og har du svært ved at forstå, hvorfor de agerer, som de gør? Jens Christian Nielsen, forskningsleder på Center for Ungdomsforskning på Aarhus Universitet, giver her sit bud på, hvordan du leder de unge medarbejdere.

  Læs mere
 • 8 råd alle nye ledere bør få den første dag

  Som ny leder har du sikkert travlt med at være handlekraftig og vise, hvad du står for, og hvem du er. Men træk lige vejret. Nogle gange kan tålmodighed nemlig være din bedste ven, når du er ny leder. Her er 8 råd, alle nye ledere burde få den første dag.

  Læs mere
 • Nye generationer: Hvad er fup og hvad er fakta?

  Skifter yngre medarbejdere oftere job end deres ældre kollegaer? Og er der forskel på, hvor længe man er ansat alt efter ens faggruppe? Det er nogle af de spørgsmål, du får svar på i en ny undersøgelse fra Væksthus for Ledelse, som kortlægger en række facts om de nye generationer på arbejdsmarkedet.

  Læs mere
 • 5 råd: Sådan fastholder du generation Z

  Hvordan kan du med små greb fastholde den unge generation på arbejdspladsen? Og hvorfor er det overhovedet nødvendigt at tilpasse sin ledelsesstil til de unges behov? Bliv skarpere på, hvordan du skal lede dine unge medarbejdere.

  Læs mere
 • Succesfuld ledelse af unge

  På trods af forskelle kan man udlede tydelige fællestræk for den unge generation af medarbejdere. En adfærd, som både bringer muligheder og udfordringer med sig. Læs her, hvordan du med de rette greb kan støtte dine unge medarbejdere i at forløse deres potentiale – og dermed opnå succes med din ledelse af unge.

  Læs mere
 • Sådan lykkes du med at lede fem forskellige generationer

  Inden længe skal du lede fem forskellige generationer. Det stiller store krav til dig om at kunne skabe et frugtbart samarbejde på tværs af generationsskel. Få her fem råd om, hvordan du lykkedes med at lede flere forskellige generationer.

  Læs mere
 • Sådan leder du både babyboomer Benny og GenYZ Geo

  For første gang i historien samles fem generationer over kødsovsen i kantinen. Fra den nyuddannede og nysgerrige novice til den garvede IT-ekspert med over 30 års erfaring. Og de kræver hver især noget unikt af dig som leder. Læs om deres forskellige behov for ledelse her.

  Læs mere