Artikelsamlinger

Nye ledelses- og organisationsformer

Mange offentlige organisationer arbejder med nye måder at lede og koordinere på, mobilisere ressourcer og fremme innovative løsninger – til gavn for kerneopgaven. Det fører til eksperimenter med nye ledelses- og organisationsformer. Væksthus for Ledelse har set på seks forskellige tilgange til nye måder at organisere og lede arbejdet på. Læs med og find inspiration her.

Du har sikkert allerede hørt om både TEAL og transformationsledelse. Men hvad betyder de nye ledelses- og organisationsformer egentlig for beslutningskompetencen, individets rolle, samarbejdet på tværs og hierarkiet? Her kan du blive klogere på seks udvalgte ledelses- og organisationsformer, som Væksthus for Ledelse har udvalgt og analyseret.

De kan inspirere og måske også udfordre i relation til gængse opfattelser og det, som findes i dag, men fælles for dem alle er, at de ikke rummer endegyldige og færdige svar lige til at overtage. Nye ledelses- og organisationsformer kræver altid et grundigt arbejde med det store ”hvorfor”.

Kompendiet er et resultat af en desk research fra Væksthus for Ledelse, som har set på seks forskellige tilgange til nye måder at organisere og lede arbejdet på. 

Få overblikket her

Nye ledelses-og organisationsformer

Andre læser også