Bøger om ledelse

Okay boomer – GenYZ er din nye chef

Du får indblik i generationsledelse og samarbejde på tværs af generationer.

Hvorfor er boomer blevet et skældsord for mennesker, der er fyldt 55? Og snowflake en nedsættende betegnelse for unge mennesker? Hvad sker der, når generation Y og Z (GenYZ) skal lede generation X og babyboomerne, og hvad synes X’erne og babyboomerne om at have en ung leder? Hvad skal der til, for at fremtidens arbejdsplads kan motivere og rumme alle generationer?

For første gang i historien samles vi 4-5 generationer i kantinen på arbejdspladsen. Det giver anledning til at undersøge, hvad det gør ved vores organisationsformer, kommunikation, motivation, samarbejde, læring, ledelsesstil og personalepolitik.

Igennem teori og interviews med unge ledere fra GenYZ samt ældre medarbejdere fra babyboomer- og X-generationen får du indblik i generationsledelse og samarbejde på tværs af generationer. De unge ledere fortæller om modstand mod forandring fra deres ældre medarbejdere og om, hvordan de har skullet lære andre kommunikationsstrategier for at få de ældre med på nye tanker. Mens babyboomerne og X’erne savner respekt og anerkendelse for deres erfaringer og viden indsamlet over et langt arbejdsliv, når en ung leder sidder ved bordenden.

Okay boomer – GenYZ er din nye chef er både til dig, der er ung leder, og som ønsker at forstå dine ældre medarbejdere, og til dig fra babyboomer- og X-generationen, som vil være klogere på din GenYZleder. Bogen er fuld af inspiration og idéer til, hvad der skal motivere medarbejderne – lige fra babyboomerne til generation Z – på fremtidens arbejdsplads, og giver et tankevækkende hint om, hvad den kommende Gen Alpha er for en størrelse.

Med generationsledelse kan vi både skabe bedre arbejdskultur og bedre resultater til glæde for alle generationer.

ForfatterBetina Liliendal
ForlagLiliendal. Human Capital Management
År2022
Sider180
Pris299.95 kr
ISBN9788797352908

Andre læser også