Bøger om ledelse

Om at gøre en forskel

Socialt iværksætteri er blevet stort. Og i bogen her fortæller Caroline Boserup og Illa Westrup Stephensen fem gribende historier om danske, meget forskellige – men succesrige – sociale iværksættere: Natteravnene, Baglandet, Team Succes, Maternity Worldwide og Refugees United.

Der er stor vilje og handlekraft i befolkningen til at gøre en forskel for andre mennesker. Socialt iværksætteri er blevet stort, og ganske almindelige, men initiativrige danskere skaber store resultater – fra Vejle til Vestafrika.

I Om at gøre en forskel kan du læse om, hvordan Christopher og David hjælper flygtninge med at finde deres familie på tværs af verden. Læs om, hvorfor Natteravnene får knus i det danske natteliv. Læs om, hvad der sker, når man giver ressourcesvage unge opmærksomhed, anerkendelse og hjælp til personlig udvikling. Læs om, hvilken forskel det kan gøre at holde en juleaften ‘som en rigtig familie’, når man ellers har haft en opvækst på diverse hjem og institutioner. Og læs om, hvilken forskel det gør, at Maternity Worldwide skaffer midler til, at kvinder i Etiopien kan få en sikker fødsel.

Caroline Boserup og Illa Westrup Stephensen fortæller fem gribende historier om danske, meget forskellige – men succesrige – sociale iværksættere: Natteravnene, Baglandet, Team Succes, Maternity Worldwide og Refugees United. Og de inddrager en række eksperter, der giver deres indspark til svære discipliner som finansiering, professionalisering og synlighed, som er uomgængelige, hvis den gode ide skal realiseres og faktisk gøre en forskel.


Om forfatterne:

Caroline Boserup, journalist og tidligere nyhedsvært på TV2, har bl.a. været redaktionschef for Danmarks Indsamling på DR og skrevet en lang række artikler om Afrika.

Illa Westrup Stephensen, tidligere advokat, har arbejdet flere år som social iværksætter og er medstifter af organisationen Maternity Worldwide, én af bogens fem cases.


ForfatterCamilla Boserup og Illa Westrup Stephensen
ForlagGyldendal Business
År2012
Sider263
Pris300 kr
ISBN9788702131581

Andre læser også