Bøger om ledelse

Opløftende ledelse

Hvordan kan din organisation gøre mere med mindre? Hvordan kan I vende fiaskoer til succes? Baseret på syv års forskning viser bogen, hvordan ledere i højt præsterende organisationer har løftet deres teams til bedre præstationer.

– Hvordan organisationer, teams og samfund kan forbedre deres præstationsniveau

Hvordan kan din organisation gøre mere med mindre? Hvordan kan I gøre det bedre end før? Hvordan kan I vende fiaskoer til succes?

Baseret på syv års forskning og virkelige cases viser bogen Opløftende ledelse, hvordan ledere i højt præsterende organisationer har inspireret og løftet deres teams til bedre præstationer. Begrebet ”opløftende ledelse” defineres som seks indbyrdes forbundne faktorer, der tilsammen udgør en rejse mod succes. Hver af disse faktorer peger også på visse indre spændinger mellem det, man konventionelt betragter som henholdsvis ”bløde” og ”hårde” aspekter af ledelse og administration – spændinger, som opløftende ledelse snarere hilser velkommen og drager fordel af end forsøger at undgå og eliminere.

De seks faktorer, der i bogen er beskrevet med hvert sit selvstændige kapitel, er:

  • At drømme med beslutsomhed
  • Kreativitet og modstrømme
  • Samarbejde med konkurrenter
  • Pushing og pulling
  • At måle med mening
  • Bæredygtig succes.

Med afsæt i de seks faktorer og strategier fra forskellige cases identificerer Andy Hargreaves, Alan Boyle og Alma Harris i sidste kapitel en række konkrete måder, du kan forbedre din egen præstationsevne og præstationsevnen hos mennesker omkring dig på – for således at løfte din organisation og skabe bedre resultater.

Bogens eksempler er hentet fra organisationer så forskellige som uddannelsessystemer, sportshold og bilfabrikanter, herunder det engelske skoledistrikt Tower Hamlets, uddannelsessystemerne i Singapore og Finland, internetskobutikken Shoebuy.com, Fiat, Dogfish Head Craft Brewery, Marks & Spencer, Cricket Australia, Burnley Football Club, Vancouver Giants m.fl., og bogens målgruppe er således ledere og mellemledere i alle former for organisationer.

Læs mere om bogens forfattere, og se videoer om opløftende ledelse på den tilhørende hjemmeside

www.dafolo.dk/opløftende

Om forfatteren

Dr. Alma Harris er professor og direktør for Institute of Educational Leadership ved University of Malaysia. Hun er også leder ved Institute of Education, University of London. I perioden 2010-2012 var hun rådgiver for den walisiske regering og var med til at udforme den nationale skolereform. Hendes forskning fokuserer primært på ledelsen af organisatorisk forandring og transformation. Alma er internationalt kendt for sit arbejde med skoleudvikling og har især fokuseret på udvikling af skoler med store udfordringer.

ForfatterAndy Hargreaves, Alan Boyle og Alma Harris
ForlagDafolo Forlag
År2016
Sider196
Pris362,5 kr
ISBN9788771603293

Andre læser også