Bøger om ledelse

Organisationsanalyse i teori og praksis

Her er en værktøjskasse til dig, der skal foretage en organisationsanalyse.Bogen giver et teoretisk fundament til forståelse af organisationer, organisering og ikke mindst hændelser i det organisatoriske felt.

Hvad er en organisation egentlig for noget, og hvordan fungerer den?

Denne bog adskiller sig fra traditionelle bøger om organisations- og ledelsesteori ved, at den ikke har fokus på at give en generel indføring i organisationsteorien. I stedet vises, hvordan du kan analysere organisatoriske problemstillinger med udgangspunkt i organisationsteori. Dette valg er truffet for at give et overblik over nogle væsentlige mønstre og dynamikker i denne teori.

Organisationsanalyse i teori og praksis er bygget op ud fra en overordnet tredeling, hvor del 1 handler om forudsætningerne for at lave en organisationsanalyse.

Del 2 præsenterer udvalgte dele af organisationsteorien i form af 11 temaer. Der indledes med temaet relationer, da det udtrykker noget centralt om organisering af menneskelig aktivitet. Herefter er temaerne:

ledelse, magt og beslutningergrupper, organisationskultur og strukturmotivation, læring og ændringer i organisationerstrategiDel 3 præsenterer en række situationer, der kendetegner ledelse. Her fortælles om problemstillinger og virkelige hændelser fra hverdagen. De er tænkt som cases til undervisning og refleksion.

Sammen med bogen Metoder til organisationsanalyse – isen er usikker, som retter sig mod analysens teknikker og værktøjer, gives der et teoretisk fundament til forståelse af organisationer, organisering og ikke mindst til at ”læse” hændelser i det organisatoriske felt. Bøgerne udgør dermed en værktøjskasse til at foretage en grundig organisationsanalyse.

Bogens målgruppe er studerende på organisationsfag ved mellemlange og videregående uddannelser.

ForfatterJørgen Rossini, Christian Tang Lystbæk, Mads Vestergaard Olesen
ForlagHans Reitzels Forlag
År2017
Sider392
Pris450 kr
ISBN9788741268736

Andre læser også